Timanttina elämässäni

Tein eilen pienen roadtripin hakeakseni pienen kotiin. Pieni oli reilun viikon Pirkanmaalla, kun mie laukkasin ympäri Helsinkiä työhommissa sekä sit otin hetken itelleni ennen evakkoon muuttamista.

Mie oon erinäisistä syistä tehnyt tavallista enemmän töitä, enkä siis oo nähnyt pientä edes sitä normaalia määrää. Ja nyt me oltiin reilu viikko näkemättä. Ei sillä, pakko kyllä myöntää, että tämän työpuserruksen jälkeen viikonloppu ystävien kesken oli juuri se mitä tarvittiin. Ihan vaan noin niin kuin oman mielenterveyden vuoksi. Mutta eilen, kun ajelin kohti Mutalaa, vatsanpohjassa kupli iloinen ”Jes! Nyt mie saan miun tyttären kotiin!”

Ja siinä se sitten seiso. Farkkuliivihameessa, vyölaukku lanteilla ja pyöreet aurinkolasit silmillä. Iskän uusi tyttöystävä oli tehnyt pikkuletit ja innostunut pulputus ryöppysi suusta. Siitä mitä kaikkee oli tehty, nähty ja koettu. Iso lämmin rutistus – yksi miulle, yks iskälle ja sit hypähdellen istumaan etupenkille.

”Mitä sie haluaisit kuunnella kotimatkalla?” ”Gettomasaa. Ekana ’Kuulokkeet’.” Ah, best!

Mitä mie oikein tein, että sain näin siistin tyypin lapseksi? Me kuunnellaan autossa Gettomasaa (ja huulet heiluu kummallakin menossa mukana), katotaan kotona Frendejä ja jos toista harmittaa, niin aina löytyy sormi, jolla kutskuttaa jalkapohjaa lohdutukseks. Lapsi, jonka ajatukset elämästä, empatiakyky ja tapa katsoa suoraan ihmisen sieluun, ovat suorastaan pelottavan kehittyneitä. (Siis hetkittäin jopa paaaaaljon pidemmälle kehittyneet kuin miulla.)

Tytär, joka on niin pieni, mutta kuitenkin jo vähän iso. En edes osaa sanoittaa sitä miten hitokseen siisti tyyppi hän on. Enkä mitenkään ymmärrä, että miten hän on kasvanut tässä (koko hänen elämänsä kestäneessä) hintusen haastavassa tilanteessa noin superiksi. En usko, että ikinä pystyn kiittämään koko kylää tarpeeksi siitä työstä mitä he ovat kasvattajina tehneet. Varsinkaan miun ydinperhettä ja muutamaa äärimmäisen läheistä ystävää. Ei ikkään oltais tässä, jos teitä ei olis ollut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s