Pinnallisuus ympärillämme

En pidä luonnollisesta hiusväristäni. Kokeilin olla lähempänä sitä taas vuosien tauon jälkeen: jaksoin olla brunette melkein 3 kuukautta. Sitten totesin, että ”ehei! En pidä tästä!” Tassuttelin kampaajalle ja ilmoitin, että mennään takaisin blondiin. Kampaaja kyllä vähän kauhisteli, koska muutos tulisi olemaan aika dramaattinen miun hiuksille – mutta onhan näitä tehty ennenkin. Eipä paljoa estänyt.

En myöskään pidä miun kynsistä. Siitä johtuen käyn kynsihuollossa kerran kuukaudessa, jolloin miulle tehdään kauniit kynnet. Miun ei tarvitse lakata kynsiä itse eikä miettiä, että minkä takia ne pirulaiset katkeilee koko ajan. Niinpä kerran kuussa 2,5 tunnin ajan miun kynsiä viilataan, paistetaan uv-valossa, maalataan ja saan nauraa ihanan kynsihuoltajani kanssa.

Mie myös pidän siitä, että jos osallistun juhliin, niin miun asu on uusi. Se on miun tapani kunnioittaa juhlien järjestäjää. Kun olin pieni ja yksinkertaisesti vihasin pukeutua niihin silloin niin ällöttäviin juhlavaatteisiin, äiti sanoi: ”Ne juhlien järjestäjät ovat nähneet paljon vaivaa siihen, että on juhlat joihin osallistua. Joten me kunnioitetaan heidän vaivannäköään pukeutumalla siististi.” Ja jotenkin tästä sitten muotoutui nykypäivän tilanne. (Huomiona muuten niin oon itsekin käyttänyt perusteluna juhlapukeutumiseen äitini kuolematonta lausetta.)

Pinnallisuutta on sekin hipaisu poskipunaa ennen lähtöä ja niin moni muukin miun elämään liittyvä asia. Ja äidithän ei yleensä saisi olla pinnallisia, koska ne opettavat sitten lapsensa olemaan pinnallisia. Siinä se pieni ja vaikutuksille altis oleva ihmisen alku sitten oppii kaikki ne äidin pinnalliset tavat. Vai?

No ei – ei se nyt ihan niinkään mene. Mutta ei siun tarvitse luopua niistä asioista mistä pidät vain sen takia, että olet äiti. Jos sie haluat käydä kynsihuollossa, niin käy. Ei se ole synti, että teet niistä asioista mistä pidät, vaikka ne olisikin ulkonäköön liittyviä. Se on ihan ok, että on myös sitä pinnallisuutta ympärillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s