Meillä syödään roskaa

Mie tilasin juuri kotiin pizzaa. Syödään sitä luultavasti seuraavat kaksi päivää. Selailen samalla blogi-feediä, joka on täynnä otsikoita terveellisestä ruokavaliosta ja terveellisestä elämästä: ”Näillä vinkeillä siekin voit saavuttaa terveellisen ja hyvän elämän.” Kaipaan pizzan rasvaa juuri nyt – on ihan kaamea nälkä. En aukaise ainuttakaan terveellistä elämää hehkuttavaa postausta – varmaan pitäisi, mutta se ei miuta voisi vähempää kiinnostaa.

Kyse ei ole siitä, että miusta terveellinen elämä olisi jotenkin ällöä tai että ne ihmiset, jotka kirjoittavat siitä olisivat jotenkin blöärgh. Päin vastoin: luultavasti näillä tyypeillä on paljon paremmin elämän palikat kasassa kuin miulla tulee ikinä olemaan. Miulla ei ole ihannevartaloa, eikä lihaksia. Joskus kaipaan niitä, mutta en niin paljoa, että tekisin asian eteen jotain.

Sellaista se on – on myös meitä, kenelle se on ihan ok. Mie arvostan itseäni tällaisena: nauttijana. Se näkyy miun lanteilla uimarenkaana, reisissä selluliittina, helvetisti suurentuneena vaatekokona. Valehtelisin, jos sanoisin, ettei miuta harmita ikinä. Harmittaa. Joskus katson tyttöjä, joiden vaatteet istuvat täydellisesti, eikä ole mitään väliä mitä he laittavat päälleen: se näyttää silti hyvältä. Ja seuraavana hetkenä totean taas itselleni, että eipä tuolla tunnu olevan niin paljon väliä, että tekisin asialle jotain.

Terveellinen elämäntapa on hieno juttu. On hienoa, jos et kyllästä kehoasi millään sellaisella roskalla kuin alkoholi, valkoinen vehnä ja… No siihen oikeastaan loppuikin miun tietotaito. Jumppaat, kyykkäät, juokset, tanssit, hikoilet ja muistat myös venytellä. Mie en tee niin. Ja juu – pitäis kyllä.

Mitä mie oikeastaan haluan sanoa on tämä: Hei sie terveellistä elämää elävä tyyppi! Just sie! Mie oon joskus vähän kateellinen siun itsekurista, koska pizza ja karkki on tosi hyvää… Ja ruokakaupassa käyminen tosi tylsää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s