Mitä sie säästät?

Kun puhutaan säästämisestä, nousee ensimmäisenä mieleen raha. Noh. Mie en oo siinä kovin hyvä. Oikeastaan – mie en oo siinä yhtään hyvä. Saan juuri ja juuri säästettyä sellaisiin juttuihin, jotka ovat edessä. Niin kuin Kuuba. Sinne säästäminen tuntuu järisyttävän vaikealta, koska aina tulee jotain mihin ne rahat vaan häviää.

Mitä muuta me sitten säästetään kuin vaan rahaa? Muistoja. Joillekin muistot ovat valokuvia, niin kuin Jennille. (Pssst. Jennin tekstin kuukauden aiheesta voi lukea tästä.) Joillekin muistot ovat postikortteja, lippuja, rannekkeita, kutsuja. Mitä näitä nyt on – jokainen varmaan tunnistaa omansa.

Mie myös säästän pieniä juttuja, jotka muistuttavat miulle tärkeistä jutuista. Hyvän ystävän hääkutsu, festarirannekkeet – näitä löytyy kyllä. Mutta mikä miulle on se isoin juttu, mitä mie haluan säästää? Vaatteet. Eivätkä pelkästään miun vaan myös pienen vaatteet kuuluvat tähän muistokokoelmaan.

Luonnollisestikaan tähän säästämisen piiriin eivät kuulu kaikki meidän vaatekappaleet. Mutta ne, joissa on tehty muistoja – ne mie säästän. Se vaaleanpunainen body, jossa oli sinisellä maalattu norsu, joka pienellä oli päällänsä, kun me vietettiin ensimmäistä kesää kahdestaan. Se kelta-oranssi Marimekon t-paita, joka päällä pieni tanssi olohuoneessa ennen kuin oli oppinut edes kävelemään. Ja niin monta muutakin vaatekappaletta, jotka ovat olleet osa meidän tärkeitä hetkiä. Niiden säästäminen – se on se miun juttu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s