Saako joululahjaksi antaa käytettyä?

Kolme yötä jouluun on. (Laskin sen ihan ite – käytin sormia apuna.) Pukin pienet tontut – tai sit ihan vaan me aikuiset – ovat juosseet ympäri kaupunkia, selailleet verkkokauppoja, pohtineet ja ostaneet sekä paketoineet muistamisia tutuille, rakkaille ja luultavasti muutamalle vähemmän kivalle tyypille.

Miekin kuulun niihin aikuisiin, jotka ovat haalineet lahjoja siskontytöille, siskoille, vanhemmille, ystäville ja poikaystävälle. Alunperin olin ajatellut, että tänä vuonna keskityn hankkimaan lahjani käytettyinä. Maailma on tavaraa pullollaan ja jouluna sitä vaan tulee lisää ovista ja ikkuinoista.

Joululahjana uutta vai käytettyä? Vai kukka?

Noh – kuinkas siinä sitten kävikään? En ostanut ainoatakaan lahjaa käytettynä. Kiertelin kivijalkamyymälöitä, selailin nettikauppoja – pyrin hankkimaan käsityöläisten tuotteita ja tukemaan kotimaista. (Onnistuin kyllä vähän huonosti siinä kotimaisuudenkin tukemisessa.)

Mikä on ongelma käytetyn ostamisesta lahjoina? Saatavuus. Kävin läpi kirpputoreja – ei mitään. Varmasti osaksi sen takia, etten jaksanut tonkia. Uuden ostaminen on vain helpompaa. Se tuntuu pahalta ajatella, että tämän maailman pelastamisen sijasta käytin kulutusjuhlan juuri siihen tarkoitukseen kuin se on luotukin: uuden tavaran ostamiseen.

Tänä vuonna kissetkin sai joululahjan - oman poron nahan.
Tänä vuonna kissetkin sai oman lahjansa – ikioman poron nahan. (Josko tämä pitäisi elukat poissa äidin vaatteiden päältä.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s