Hampaiden valkaisu… hiilellä?

Jokaisella meistä on omat kauneudenhoitorituaalimme. Pesemme kasvot, hampaat, rasvataan iho (kolmella tai neljällä eri rasvalla) – puunataan, pyynätään, kosteutetaan ja mitä tähän listaan nyt sitten kuuluukaan.

Eräänä päivänä kuulin radiosta kysymyksen: ”Mutta entä hampaiden hoito -rituaalisi?” No siinä mainostettiin sitten jotain hampaiden valkaisukonetta, jota piti käyttää kolmesti päivässä useamman viikon ajan. Huh huh – olis muuten aivan totaalisen turha ostos miulle. Markkinoille on kyllä myös kovaa tahtia tuotu hampaiden valkaisemiseen tarkoitettua hiiltä. Ja sitähän mie päätän kokeilla!

Mistä tällaista hiiltä sitten saa? No esimerkiksi Ekolosta. Mie tilasin omani Ekolon verkkokaupasta, samalla kun tilasin itselleni bambuhammasharjan. Toki mikä miusta oli superjännittävää, niin Ekololla ei ollut vaihtoehtona Re-Pack -kuljetusta. Vei vähän pisteitä miun silmissä. (Niille, ketkä eivät ole vielä tutustuneet Re-Pack-kuljetukseen, niin kyseessä on uudelleen käytettävä lähetyspakkaus, josta maksetaan toimitusta tilattaessa pantti. Kun pakkauksen on lähettänyt takaisin verkkokaupalle, saa pantin takaisin.)

Aktiivihiili

Kuinka tässä nyt sitten käy?

 

Hampaiden valkaisu hiilellä – uhka vai mahdollisuus?

Alan aukaisemaan purkkia varovasti. En oikein ole ihan varma, että mitä pitäisi odottaa: onko siellä tahnaa vai pulveria? Ohjeissa on neuvottu ottamaan puhdas hammasharja (joka sattumoisin miulta löytyykin kotoa – kiitos Glo Hotel Sellon), kastelemaan se ja dippaamaan hammasharja purkkiin.

Aktiivihiili

Purkkihan on täynnä hiilijauhetta. Hammasharjan dippaaminen on siis helppoa. Painan sen vaan hiileen. Vähän jännittää, että mitä jos hiili maihtuu pahalle. Sillä pitäisi sitten pystyä 2-3 minuuttia harjaamaan hampaita kevyesti. Niinpä pistän harjaten – hiili ei maistu hyvälle, eikä pahalle. Se tuntuu suussa aluksi hassulta, mutta sitten se alkaa sekoittumaan sylkeen ja muodostaa rakenne muuttuu hieman vaahtoimaiseksi. Kurkkaan peiliin – näky naurattaa.

Kolme minuuttia on mennyt ja huuhtelen suuni huolellisesti, niin kuin ohjeessa käsketään. Katson peiliin – en huomaa suurta eroa hampaiden värissä. Ehkä tätä pitää toistaa vähän aikaa ennen kuin väri alkaa muuttumaan? Ohjeissa sanotaan, että hoito pitäisi suorittaa kaksi kertaa viikossa.

Vaikka värissä ei näy suurta eroa, on tuntu suussa ihan erilainen kuin aikaisemmin. Sitä on hankala kuvailla. Se on hyvin erilainen kuin normaalin hammaspesun jälkeen ja kestää pidempään. Jotain siis on todella tapahtunut.

Aktiivihiili

Ensimmäisen kerran jälkeen tuntuu hankalalta sanoa onko tämä ihmehoito vai ei. Jotain on huomattavissa, eikä hiili maistunut niin pahalle, ettei sitä voisi käyttää. Mie lisään hiilipesut hammasrutiineihin paristi viikossa – ehkä parin viikon päästä on hampaiden värikin vaaleampi!

 

Oletko sie käyttänyt hiiltä hampaiden valkaisemiseen? 

2 thoughts on “Hampaiden valkaisu… hiilellä?

 1. Iteki oon miettinyt, että kannattaako kokeilla. Onko tietoa, miten se vaikuttaa hampaisiin, eritoten kiilteeseen. Onko turvallinen vaihtoehto valkaisuun? Mielellään kuulisin mielipiteitä pidemmän käytön jälkeenkin. 😊 Kokeilin ruokasoodaa kerran, ku jossakin kehuttiin sitä ihmeaineena siihenkin tarkoitukseen, mut hampaat oli ilkeen tuntuset monta päivää sen jälkeen, en suosittele. 😅

  Tykkää

  1. Heipsun,
   Ei ole tarkempaa tutkimustietoa miten vaikuttaa kiilteeseen 🤔 Hammaslääkärit eivät ole sanoneet juuta eikä jaata juurikin koska tutkimustieto puuttuu.

   Tämä ei ainakaan jättänyt hampaita ilkeän tuntusiks – päinvastoin 😁

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s