Mitä jos?

On jotenkin äärimmäisen hankala aloittaa kirjoittamaan mitään. Mie olen just nyt niin täynnä epävarmuutta – epävarmuutta tulevasta, itsestäni, äitiydestä ja no – kaikesta. Tulevaisuudesta ei pitäisi murehtia – ja olen tosiaan yrittänyt keskittyä tähän hetkeen. Mutta jumalauta – siltikin. Ärsyttävää.

On ärsyttävää olla epävarma. On ärsyttävää tuntea itsensä huonoksi ja riittämättömäksi. On järjetöntä miettiä millaista elämä oli 20 kiloa sitten tai millaista olisi, jos suhteita ei olisi kaatunut. Tai mitä jos olisikin töissä jossain muualla. Siinä on niin monta ”mitä jos” -alkuista kysymystä, että alkaa ärsyttämään. Varsinkin, kun ne ovat menneet jo. Niitä ei voi korjata. Tilanne on mitä se on – ja se on sitä juuri nyt.

IMG_0604

Miten kaikista ”mitä jos” -kysymyksistä pääsee yli? No hittojakos mie tiedän! Jos tietäisin, mie en luultavasti olisi tässä tilanteessa. Taas. Miettimässä, että olisinko ollut parempi äiti, jos olisin erilainen. Tai olisinko potentiaalinen tyttöystävä, jos olisin 20 kiloa laihempi.

Olispa siistiä lopettaa tämä kirjoitus johonkin loistokkaaseen valaistumiseen, joka kertoisi kaikille, että miten näistä ”mitä jos” -hetkistä päästään eroon lopullisesti. Mutta tässä sitä ollaan – edelleen miettimässä, että ”mitä jos”. Ei kai sitä auta muuta kuin märehtiä tämä ilta ja huomenna nosta taas nenä kohti taivasta ja todeta, että hittojakos tässä murehtimaan. 

barney_stinson
Kuva: Dose.ca

 

2 thoughts on “Mitä jos?

  1. Mietin nykyään usein, kun olen siellä ”mitä jos” tai ” sitten kun”- galleriassa, että ihan oikeasti ”entä sitten?” Ne asiat, joita päässäni pyörittelen, emmin ja pohdin, tekisivätkö ne elämästäni oikeasti jotenkin parempaa vai luulenko vaan. Usein törmäänkin vastaukseen, että ei. Ja se on helpottavaa ja hirveää: olisi ihanaa jos olisi tavoite, jonka lopputuloksena olisi onnellinen minä. Toisaalta on helpottavaa tietää, että onnellisuus voi olla tässä ja nyt. Pieniä hetkiä siellä täällä. Kun niitä on enemmän kuin muunlaisia elämänoloja niin on aika hyvä tilanne :) onnellisuus kun ei ole mitään jonka saavutettuaan se on ja pysyy. Se lipeää, piiloutuu ja muuttuu tullakseen löydetyksi aina uudelleen.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s