Oo se kun oot

Mie vertaan itseäni tosi paljon miun siskoihin. Se ei ole reilua miulle eikä missään nimessä heille, koska ei me olla verrattavissa toisiimme. Ihan niinkuin mie en ole äitinä verrattavissa omaani. Tai muihin äiteihin. Miulla meni tosi pitkään ennen kuin tajusin tämän. Siis liian pitkään.

On hankalaa olla oma itsensä, eikä verrata muihin – varsinkaan samanlaisiin ihmisiin. On niin helppo mitata omia saavutuksiaan vertaamalla toisen saavutuksiin. Varsinkin, jos ne on samantyyppisiä. Se on miun heikko kohta. Ja olen miun perheelle äärimmäisen pahoillani siitä, että meni niin pitkään, kunnes tajusin, että on aika olla mie. Ihan vaan mie. Ilman vertailua.

En aina vaikuta siltä, että olisin kiitollinen ja arvostaisin sitä kaikkea mitä te teette miun ja pienen eteen. Mutta mie tiedän, etten pärjäisi ilman teitä. Koska te olette miun tukipilareita, joita ilman kaatuisin. En vain osaa näyttää sitä teille.

Miulla oli ensimmäistä kertaa ikinä oikea keskustelu miun sisaren kanssa. Semmoinen missä avattiin sydämet ja kerrottiin omista tunteista. Se oli äärimmäisen rankkaa, koska me ei oikeastaan ikinä olla oltu tällä tavalla avoinna toisillemme. Mie olin kyllä vihainen hänelle – siis todella vihainen ja loukkaantunut. Itkuakin tuli pienen altaallisen verran. Miltä tuntuu nyt? Ihan pirun paljon paremmalta. Toivon, että hänkin tuntee samoin. Ensimmäistä kertaa uskon, että olen puhunut hänen kanssaan niin kuin aikuinen aikuiselle. Johan tässä ollaan aikuisia oltu jo tovi.

Oo se ku oot 2

On aika alkaa opettelemaan, että miten se itsensä vertailu toisiin lopetetaan. Tulee olemaan hankala ja kivikkoinen tie. Viime päivät ovat todellakin opettaneet sen ja uskon, että tämä vaatii vielä muutaman sammiollisen sitä itkua.

Mutta perheelleni haluaisin sanoa vielä tässäkin, että mie oon pahoillani, että oon verrannut itseäni teihin. Mie rakastan teitä kaikkia ihan mielettömästi ja te ootte ihan uskomattomia. Sen takia kai teihin niin herkästi lähtee vertaamaan itseään – eikä tämä ole missään nimessä syytös, vaan kohteliaisuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s