Minäkö olen vahva nainen?

Artikkelikuva: Chris Heino

Kun se oli 8 kuukautta, istui se meidän melko tuoreen kodin lattialla ja leikki, että hiusharjalla pestään hampaita. Päällänsä sillä oli pinkki body, jossa oli käsinmaalattu elefantti. Oli kesä ja me oltiin kotona kahdestaan. Kuunneltiin musiikkia ja huoneesta toiseen liikkuminen oli hieman hankalaa. Kontata kun ei osattu, eikä taas tukea kävelemiseen ollut koko matkalle.

Kun se oli 3 vuotta, oltiin muutettu taas. Järjesteltiin merirosvosynttäreitä uudessa asunnossa. Aamulla se tuli vastaan miun silmälasit päässä nauraen. Siellä me laitettiin seinään mittanauha, johon jokaisena syntymäpäivänä merkattiin, että kuinka paljon on vuodessa kasvettu.

me

Sinä vuonna, kun se täytti 7, meni se kouluun, joka oli käytännössä meidän uuden asunnon takapihalla, ja miuta itketti. Tuntui, että jotain meni rikki. Jokin ennen niin pieni, oli kasvanut liian suureksi. Me tapeltiin aika paljon silloin. Huuto kuului, kun koeteltiin rajoja ja opeteltiin miten ollaan isoja, mutta kuitenkin tosi pieniä.

Sitten se täytti 9. Ja me istutaan yhdessä sohvalla ja katsotaan Frendejä. Puhutaan siitä miten omalla tavallaan ollaan niinku Lorelai ja Rory Gilmoren tytöistä – paitsi tietysti mukavammilla isovanhemmilla. Aamuisin huudetaan heipat, jos en oo tien päällä. Iltaisin halien sijasta soitetaan ja kerrotaan miten rakastetaan – ainakin puolet viikosta, kun mie oon jossain päin maailmaa hotellissa. Se toinen puoli nukutaan vierekkäin, koska mie toivon niin.

IMG_3001

Ei se meidän perhe-elämä ole normaalia arkea ikinä tainnut nähdäkään, mutta se on meidän arkea. Arkea, josta ei selvittäisi ilman apua, koska me ollaan kahdestaan. Mutta kai se on vahvuutta, että myöntää, ettei pärjää yksin. Joskus tuntuu siltä, etten ole kovin vahva ja kykeneväinen. Mutta onneksi miulla on lähipiiri, joka nostaa pystyyn, kun polvet pettää alta.

Mie oon loppujen lopuksi hitokseen vahva nainen ja mie toivon, että pienestäkin kasvaa sellainen.

2 thoughts on “Minäkö olen vahva nainen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s