Helppo pintaremontti

Kaupallinen yhteistyö: Colore

Mie ostin meidän asunnon ehkä kolme vuotta sitten. Tai neljä. En oikein muista enää muuta kuin että silloin oli kevät, ja nyt sen pystyisi jo myymään, koska kaksi vuotta on mennyt. Jo ostaessani mietin keittiön sinisiä laattoja, että noille on tehtävä jotain.

No se nyt ei ollut ensisijainen huolenaihe – ekana tuli pintaremontti. Sitten tuli eteinen. Sitten tuli kaikkea muuta. Kaiken tämän keskellä välillä vilkuilin niitä sinisiä laattoja ja mietin, että noille on kyllä tehtävä jotain. Välillä mietin, että kuinkakohan pahasti palaa hermo, kun lähen maalaamaan laattaa. Varsinkin kun meidän keittiön laatoitus on sellaista elävää pintaa. En oikein osaa kuvailla sitä. Mutta takuuvarma hermojen menetys edessä.

keittio_ennen

keittio_ennen2

Kuinkas sitten kävikään…

Kalkkimaali. Spraypullossa. Hetkinen – keittiön laatat! Voisikohan tätä mahdollisuutta hyödyntää tässä projektissa? Voisikohan kalkkimaalia käyttää keittiön laatoituksen maalaamiseen?

tuunausiloa

Takeita kalkkimaalin kestosta keittiön laatoilla ei ole, joten lähden kokeilulinjalla. Colorelta tulleessa paketissa on kaksi ”black plumb” -väristä kalkkimaalisprayta. Luen ohjeita: n. 25 senan päästä ruiskutus, hyvä tuuletus, silmä- sekä hengityssuojat. Ruiskuta eka yksi kerros, anna kuivua 15 minuuttia ja ruiskuta toinen kerros.

Suljen keittiön oven ja aukaisen kaikki ikkunat. Etsin silmälasit – ne toimikoon silmäsuojina ja essu hengityssuojana. Juujuu, kyllä tästä hyvä tulee. Ruiskutan ensimmäisen kerroksen – tämähän on helppoa. Laatan elävä pinta peittyy helposti, ei tarvitse ollenkaan turhautua. Kun 15 minuuttia on kulunut, maalaan toisen kerroksen.

keittio_jalkeen

oljyt

purkit

Poistun keittiöstä – jätän ikkunan vielä auki, koska maali haisee vahvasti. Pienikin kommentoi hajua. Se ei toki vaivaa pitkään, koska keittiön ikkuna on tosiaan aukaistu ihan koko komeudessaan. Parin tunnin päästä aukaisen keittiön oven ja elämä jatkuu normaalisti.

Kun nyt sitten maalasin…

Olen tyytyväinen maalauksen tulokseen. Toki roiskeita on, mutta ne saa ilman suurempia vaivoja pois taikasienellä.  Valokatkaisin on roiskeinen, aluksi meinasin pestä sen, mutta sitten jostain syystä sen karu ulkonäkö alkaa viehättää miuta. Päätän jättää sen sellaiseksi, taikasieni heilukoon sitten kun alkaa ärsyttämään.

patalappu

Keittiön laattojen maalaukseen meni kaksi purkillista maalia ja noin 45 minuuttia. Ei huonommin ihmiseltä, joka on tätä ennen maalannut (keskivertoa huonommalla lopputuloksella) keittiön pöydän ja yhden tuolin. Nyt vain seurataan kuinka hyvin kalkkimaali kestää laatoituksella – varsinkin vesipisteen lähistöllä.

2 thoughts on “Helppo pintaremontti

  1. Haluan kuulla miten kestää.. oma kokemus on vaihteleva ja tuo kohta on kyllä aika kriittinen =) muuten huipputuote (siis kalkkimaali yleensä, olen käyttänyt vain sudittavaa versiota). Oon maalannu tällä myös E:n kanssa, vaikka muita maaleja en hänelle oikein annakaan käyttöön.. no paitsi joskus tietysti… tap tap – hyvä äiti.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s