Huone 357

jorma uotinen

Saavun respaan, puhisten. Kello on jo niin paljon ja väsyttää. Takana on 10 tunnin työrutistus ja 2 tunnin ajomatka Kuopioon.  ”Viimeinkin perillä”, sanoo hymyilevä neiti Original Sokos Hotel Puijonsarven vastaanotossa. ”Viimeinkin”, huokaisen takaisin.

”Huone 357 – se on tuolla toisella puolella rakennusta. Kolmas kerros”, vastaanottovirkailija ohjeistaa hymyillen.

Tuttu juttu. Kiitän ja suuntaan nenäni kohti hissiä, joka kuljettaa miut maan alla kulkevaan yhdyskäytävään. Nousen hissillä kolmanteen kerrokseen ja tutkin huoneviittoja, joka kertoo mihin päin suuntaan seuraavaksi.

Sitten. Siinä se on. Huone 357, Jorma Uotinen sviitti. Henkäisen – MIE JUST LUIN TÄSTÄ! Eikä! Vähän jännittää, koska ei joka päivä pääse huoneeseen, jonka on sisustanut Jorma Uotinen!

valo

 

Mustaa, harmaata, valkoista ja ripaus punaista

Huone on hillitty väreiltään. Pääasiassa mustaa, harmaata, valkoista ja tehostevärinä on punainen. Huone on iso – siis melkein yhtä iso kuin mitä miun asunto on kotona. Kuljen ympäriinsä ja huokailen. Ensimmäisessä huoneessa on istuinryhmä sekä televisio. Pöydällä miuta odottaa pieni pullo kuohuvaa sekä vaahtokarkkeja.

Katselen tauluja. Niissä on tanssiva Uotinen. Ihailen ikkunoita ja niiden ikkunalautoja. Miulla on aina ollut pehmeä kohta juuri tällaisille ikkunoille. Hymisen pelkästä onnesta. Huomaamattani tavarani leviävät ympäri asuntoa ja olen kaivanut kameran esille. Eihän tätä voi jättää kuvaamatta.

kuohuviini

ovi

Edessäni aukeaa pariovet, joiden läpi kajastaa kutsuva valo. Näen istuinryhmän oviaukosta ja astun uteliaana sisään. Makuuhuonehan siellä on – aivan kuten arvata saattoi. Ja se on iso. Ja sängyn päällä on miljoona tyynyä. Hymisen taas. Haluaisin kertoa jollekin, mutta samalla miusta tuntuu äärettömän typerältä. Kaivaudun sänkyyn ja päätä kuitenkin kertoa. Olen niin innoissani.

Huomaan makuuhuoneen pöydällä taulun, jossa on kirje. Se on Jorma Uotisen kirjoittama. Pöydällä on myös musta kirja, johonka huoneessa yöpyneet vierailijat ovat kirjoittaneet terveisiä. Lueskelen sitä ja hymyilen. Niin monta sydäntä lämmittävää tarinaa ja terveistä. Päätän kirjoittaa itsekin kirjaan jotain, mutta myöhemmin. Koska nyt on aika jo mennä nukkumaan.

tyynyt

jorman kirje

 

Viimeisenä, mutta ei vähimmäisenä…

Astun kylpyhuoneeseen. Se on iso ja kaksi osainen. Suihkun lisäksi siellä kylpyamme. Ainoa mikä miuta vähän ärsyttää, on vesi, joka ei tule kunnollisella paineella. Tosin sama ongelma on melkein jokaisessa hotellissa, ja ymmärrän kyllä senkin miksi niin on. Mutta huonolla paineella tuleva vesi aiheuttaa sen, että menee ikuisuus ennen kuin miun tukka on kastunut kokonaan märäksi. Saatika, että saat siitä shampoon pestyä pois.

Levitän viimeisetkin tavarani valmiiksi aamua varten ja pesen hampaat. Olen valmis nukkumaan. Miulla on tunne, että tämä tulee olemaan yksi parhaimmista huoneista, joissa olen ikinä ollut.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s