Tarkastelussa lukkopaini

Ukki puhuu tosi paljon lukkopainista. Siis tosi paljon. Mie puhun tosi paljon vaatteista. Niinpä kärsivällisesti kuunnellaan mitä toinen puhuu, jotta voidaan jatkaa omasta aiheestamme. En usko, että kumpikaan ihan järjettömästi tajuaa siitä mitä toinen puhuu, vaikka kovasti pohditaan ja esitetään spekulaatioita keskusteluissamme. Miun lempikeskusteluja on ehdottomasti muuten ne, missä ihan suvereenisti verrataan vaatetusalaa lukkopainiin tai toisinpäin. Ehkä se on suola meidän keskusteluissa: vaikka ei oikein kuitenkaan tajuta mitä se toinen höpöttää, niin osataan peilata se siihen mistä itse tajutaankin jotain.

”Yllättävän harva edes tietää mitä lukkopaini on!” … ”Niin siis tota – miekään en tiedä.”

Jopa miun ystävä kertoo käyneensä lukkopainitreeneissä. Kuvittelen hänet sellaiseen painihaalariin ja vähän kikatuttaa. Mutta valitettavasti mielikuvani rikkoutuu, kun selviää, ettei lukkopainissa käytetä painihaalareita.

 

MITÄ SE LUKKOPAINI SITTEN EDES ON?

”Lukkopaini on kamppailulaji, jossa päämääränä on hallita vastustajaa pystyssä tai matossa ilman lyöntejä erilaisten käsi- ja jalkalukkojen sekä kuristusten avulla. Laji on hyvin samankaltainen brasilialaisen jujutsun kanssa, merkittävämpänä erona se, ettei lukkopainissa käytetä gitä.”

Paini-Ässät: Lukkopaini

lukkopaini
Kuva: Hannu Leinonen/Paini-Ässät

En tajua – siis mitä? Pitää varmaan googlettaa tuo ”gi”. (Ja googletinkin! Se on se valkoinen asu, missä tyypit harrastaa näitä lajeja… Paitsi, että lukkopainissa ne ei käytä sitä.) Löydän kuvalliset ohjeet Paini-Ässien sivuilta lukkopainin perusotteisiin. Laji alkaa aueta. Tarkoitus on siis pystyotteesta saada vastustaja horjutettua lattialle ja hallita häntä siellä. Kai siinä sitten on joku raja kuinka pitkään vastustaja pitää saada pysymään kahlittuna otteessa, jotta voittaa.

Mitä hyötyä lukkopainista olisi miulle? Maailma on hulluja täynnä, enkä mie ole kovin voimakas tai rohkea. Ei välttämättä haittaisi osata puolustautua muutenkin kuin sanallisesti. Tai osata karata, jos joku nyt sattuu tarraamaan kiinni – silleen ei hyvässä mielessä. Tai, että mie osaisin pitää jonkun, joka tulee liian lähelle kielloista huolimatta, kaukana. Ja mieluiten vielä niin, että en ite saa syytettä asiasta. Lukkopainissa opitaan muun muassa tällaisia taitoja.

 

Ehkäpä lukkopainista tulisikin hyvä harrastus miulle ja pienelle. Pieni pääsisi harrastamaan ilmaiseksi, koska Graniitin lukkistreenit eivät maksa, jos olet alle 17. Uusi kurssi alkaa huomenna, keskiviikkona 10.1.2018, mutta käsittääkseni se ei ole niin viikon päälle milloin aloittaa, mikäli harrastus vain kiinnostaa.

Lisää Jyväskylän lukkopainista ja kurssiaikatauluista löytyy sivuilta: www.painiassat.fi/lukkopaini

lukkopaini
Kuva: Hannu Leinonen/Paini-Ässät

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s