Hygge 2017 – lifestylea Lutakossa

Hygge 2017 rantautui ensimmäistä kertaa Jyväskylään ja myöhän oltiin paikalla tutkimassa, että mitä kaikkea tapahtuma pitikään sisällään. Keskisuomalainen oli niin ihana, että tarjosi miulle kaksi lippua tapahtumaan, joten mie otin mukaan oman äitini sekä tietysti pienen. Myö oltiin liikkeellä aika aikaisin, koska miulla on lauantaisin tanssitunti ja illalla oli tarkotus vielä käydä katsomassa kaupungin valoja. Ja itse asiassa – käytiinkin! Oli muuten upeita. Onneksemme myö vielä saatiin illalla Meemi meidän seuraan, niin kaikki oli aikalailla täydellistä. Mutta palataanpas takaisin Hyggeen!

Mikä se hygge oikein sitten on? Tanskasta alunperin lähtöisin lifestyletapa tarkoittaa hyvän elämänlaadun luomista itselle sekä muille. Eli pienistä asioista nauttimista, onnellisuutta – hetkien arvostamista. Mikäpä siis parempaa kiireisen arjen keskelle kuin kykyä arvostaa täydellistä kupillista kahvia tai hetkeä jolloin vaikka perhein pienin on leikkien keskellä. Hygge on toisin sanoen asia, jota meidän kaikkien tulisi arvostaa enemmän jokaisena päivänä.

 

Hygge 2017 Jyväskylässä

Mitäpä sitten messut pitivät sisällään? Paljonkin kaikkea ihanaa! Hygge 2017 on jaettu useaan eri osaan: sauna, koti, muoti, ruoka, viini ja olut sekä kirjat. Ja kaikki alueet pitivät sisällään ihanuuksia. Pitkin päivää paikalla oli myös puhujia sekä muotinäytöksiä, joita seurasi kyllä mielenkiinnolla aina ohi tassutellessaan. Meillä pieni oli somevastaavana, mutta homma vähän pääsi unohtumaan, kun hän löysi tiensä Taitopajan pisteelle, jossa sai tehdä oman pinssin sekä askarrella Kissan pistoksissa. Erityisen suuri kiitos vielä Taitopajan kärsivällisille naishenkilöille, jotka auttoivat pientä askartelemaan sillä välin kun mummi ja mie kierrettiin messualuetta. Meillä ei olisi millään riittänyt aika, jos oltaisiin jumahdettu askartelupisteelle. Kiitos siis! Teidän ansioista meidän messuelämys oli täydellinen kaikille!

Ensimmäisenä myö kierrettiin sauna-aluetta. Mutta koska tällä hetkellä sauna ja saunominen ei ole edes meidän kodissa mahdollista, siirryttiin aika nopsaa seuraavaan alueeseen. Päädyttiin muodin omaan alueeseen, jossa oli käynnissä urheiluvaateshow catwalkilla. Löydettiin myös yhden miun ehdottoman lemppariliikkeen, Minzin, oma piste. Tosin unohdin kaupan tytöille sanoa, että olin kehunut heidän liikettään edellisellä oppitunnillani Helsinki Design Schoolissa. Mutta jos käy hyvä tuuri, niin joku heistä lukee tämän!

Muodin ja urheilun lisäksi me löydettiin kotiosasto, jossa oli kynttilöitä, sisustussuunnittelua sekä kaikkea muuta ihanaa. Siinä myö hypisteltiin ja hipelöitiin samalla kun edettiin aluetta pidemmälle. Löydettiin myös pop up -osasto, josta miulle tarttui mukaan RIVA clothesin Norppa t-paita (JES! VIIMEINKIN!) Sekä muutama käyntikortti miuta kiinnostavista uusista merkeistä. Äitini osti muutamia kirjoja ja sain vinkattua hänelle aivan upeasta skede-jakkarasta… Näin ihan vaan joulua ajatellen!

Mummi myös hankki itselleen aivan käsittämättömän upean kuorimaveitsen. Joka myös jotenkin maagisesti suikaloi ja vaikka mitä kaikkea muuta! Mie tuijotin ihmeissäni vieressä, kun pieni kokeili veistä samalla kun myyjä kertoi mitä kaikkea sillä voi tehdä. Uskomatonta hommaa! Sillä tuli suikaleita ja suiruja, mutta samalla lähti kätevästi kuoret niin porkkanoista, perunoista kuin kiiveistäkin.

Kaikein kaikkiaan olin äärimmäisen tyytyväinen messuihin. Toivon, että olisi ollut enemmän aikaa viettää messuilla, koska tutkittavaa olisi kyllä riittänyt vielä huikeasti pidemmäksikin toviksi. Meidän ei tarvinnut ahdistua liiallisessa ihmisjoukossa aikaisesta kellonlyömästä johtuen, joten asioita sai hypistellä rauhassa ja myyjien sekä näytteillepanijoiden kanssa sai keskustella ilman kauheampia keskeytyksiä. Ainoa oikeastaan mistä jäi hieman paha maku suuhun, oli lipunmyynti, jossa myyjätär sekä henkilö X keskittyivät enemmän toisiinsa kuin asiakkaihin. Kahdesti. Ei ehkä paras aloitus messuille, mutta onneksi toinen myyjätär sekä itse messut pelastivat tämänkin tilanteen.

Hyggeilu jatkuu vielä sunnuntaina 1.10.2017! Käy ihmeessä tsekkaa mitä on tänään vielä tarjolla täältä. Mie puolestani kiitän ja kumarran – sekä toivon, että myö nähdään ensi vuonna Hygge 2018!

 

4 thoughts on “Hygge 2017 – lifestylea Lutakossa

  1. Ei vitsi mua jäi ehkä vähän harmittaan etten ostanu kans tota kuorimaveistä!! :D Saiskohan sellasen ongittua jostain netistä vielä.. Ja oli kyllä aivan ihanat messut <3

    Tykkää

    1. Kyllä mie uskon, että tollasen kuorijan saa netistä. Meille ainakin sano se myyjä, että sen firma on myyny kymmenen vuotta kyseisen lafkan tuotteita… Ja nii oli! <3

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s