#hotellife: Mistä tiedän onko huoneeni oikeasti siisti?

”Ootko miettinyt blogiin juttusarjaa hotellielämää?” Jenora Designin Jenni kysäisi tuossa aikaisemmin tällä viikolla. ”No oon mie kyllä miettinyt sitä tässä aina hetkittäin viimeiset puol vuotta, mutta oon aina hylännyt sen idean tyhmänä.” (Hyvä on – mie en todellakaan sanonut tätä asiaa näin selkeesti heti alkuunsa.) Mutta lopputulos on sama: muutama mutka ja tässä sitä ollaan: ensimmäisessä osassa #hotellife -juttusarjasta. Ei kai enää muuta, kuin käydäänpäs kiinni asiaan!

 

Siisti, siistimpi, siistein… hotellihuone?

Kaikki meistä on kuullut kauhutarinoita likaisista hotellihuoneista… Itse oon saanut osanikin niistä. Vantaalla nukuin yhdessä huoneessa kaikki mahdolliset vaatteet päällä, etten vaan koskisi sänkyyn (tai mihinkään muuhun siinä huoneessa). Vaasassa kävin eka kahdesti valittamassa huoneesta, josta löyty puoliksi syöty leipä, pölystä harmaat lasit. Kolmannella ja viimeisellä kerralla kannoin respaan paskaisen peiton. Pahoittelut vaan kaikille – jos sen olisi sanonut nätimmin, niin se ei olisi tuonut koko totuutta esille.

Mistä sen sitten tietää onko siun hotellihuone siisti? Aloitetaan yleiskatsauksella. Ensimmäiset viisi minuuttia huoneessa kertoo kyllä tarpeeksi huoneen yleissiisteydestä. Jos lattia ja tasot ovat likaiset, niin huonetta ei ole siivottu kunnolla – kannattaa nostaa ällösensorit ylös. Huoneessa on saletisti jotain ällöttävää, koska sitä ei ole siivottu kunnolla. Jos yleissilmäys näyttää hyvältä, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Mie siirrän aina ensimmäisenä sängyltä pois päiväpeiton ja tyynyt, koska ne on ällöttäviä. Niitä ei pestä käytännössä ikinä, joten mie pyrin koskemaan niihin mahdollisimman vähän. Joskus on kai tehty jokin tutkimuskin, että kaikkein likaisin asia hotellihuoneessa on päiväpeitto. Just saying. Mutta vaikka se on ällöttävä, niin sitä ei tarvitse rytätä lattialle johonkin nurkkaan. Sen voi laittaa nätisti tuolille, tai sohvalle, koska et halua käyttää niitä. Ne on ällöttäviä myös – niitäkään ei pestä ja niillä tehdään Luoja tietää mitä. Vältä sohvia ja tuoleja.

Seuraava vaihe on käydä läpi ovenkahvat ja peilit. Onko ne puhtaita? Hyvä. Joskus peileissä näkyy pyyhkimisjälkiä, mutta se on vaan hyvä juttu. Toki, jos hotelleissa käytettäisiin Tupperwaren ikkunaliinoja, niin pyyhkimisjälkiä ei jäisi. Ihan vaan tälleen vinkkinä, jos tätä sattuu lukemaan joku hotellin siivoustarvikkeista vastaava, niin älähän mittään! Ota yhteyttä.

Kun peilit ja ovenkahvat on tsekattu, niin on aika siirtyä laseihin. Lasit on hyvin helppo ja nopea tsekata – nosta valoa vasten ja kato miltä näyttää. Jos ne on likaiset, niin tallustele respaan ja sano asiasta. Itse asiassa, jos missään vaiheessa huomaat, että jokin asia on likainen, niin sano siitä. Ei siun tarvitse olla likaisessa huoneessa, josta sie vielä kaiken lisäksi maksat hyvän hinnan. Hotellisiivoojilla on aika tiukka aikataulu ja joskus jokin asia voi jäädä. Lasien jälkeen tsekkaa lakanat. Jos ne on likaiset, niin älä kömmi niihin. Jos oot supervainoharhainen, niin kaapissa on yleensä lisää tyynyjä. Valkosista lakanoista näkee yleensä liat helposti, niin ei tarvitse erityisemmin syynätä.

 

Sitten – erotellaanpas jyvät akanoista

Tässä vaiheessa kaikki saattaa olla hyvin. Onneksi olkoon – sie oot perussiistissä huoneessa, jossa on hyvä olla. Yleissiisteys on hyvä, lasit ja lakanat on puhtaat – ovenkahvoissa ja peileissä ei ole mitään ylimääräistä. Mutta on olemassa keino erotella jyvät akanoista ja selvittää oletko yleissiistissä huoneessa vai supersiistissä huoneessa. Ja se keino on kylpyhuoneessa. Nyt puhutaan nimittäin hanoista ja viemäristä. Valtaosa hotelleista ei puhdista huonesiivouksen yhteydessä hanojen ja suihkujen suuttimia, jolloin niihin kerääntyy kalkkia. Ja kuten seuraavat kuvat osoittavat, ne ovat ällöttävän näköisiä. Ja kun aikaa kuluu, niin ne muuttuvat vaan ällöttävimmiksi, koska niitä ei ikinä putsata.

Viemärit on toinen kylpyhuoneen koetinkivi. Niihin jää herkästi hiuksia ja muita karvoja (trust me – tämä on nähty). Jos viemärit ja suuttimet on kunnossa, tiedät olevasi supersiistissä huoneessa. Joten älähän mittään! Otappa rennosti!

Ihan viimeisenä voit vielä katsoa miten likainen kaukosäädin on. Tosin ite en suosittele, koska kaikki tietää miten likainen kaukosäädin se kotonakin oleva on. Kuvitteleppa siihen sitten triljoona ihmistä hipelöimään tahmatassuillaan sitä. Tai no – ehkäpä on parempi ettet tee niin.

 

Viimeisenä muistutettakoon, että…

hotellihuoneissa eletään eikä niiden siivoamiseen anneta kauheasti aikaa. Mie oon viettänyt aikaa useissa hotelleissa ympäri Suomea ja 95% huoneista on perussiistejä huoneita. Supersiisteihin huoneisiin mie oon törmännyt vain yhdessä hotellissa. Ne on harvinaisia. Mutta, jos sie huomaat, että siun huone on likainen, niin käy sanomassa asiasta. Sie oot maksanut huoneesta, joten siulla on oikeus sanoa, jos jokin ei ole kunnossa.

 

Ja ai niin… valitettavasti on pakko sanoa myös tämä… Niitä kylpyammeita ei välttis pestä niin hyvin, että sie haluaisit käydä kylvyssä siellä.

4 thoughts on “#hotellife: Mistä tiedän onko huoneeni oikeasti siisti?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s