Maakuntamatkalla-sarja: Visit Kokkola?

Kokkola. Siis mihin mie oon menossa? Kokkolaan? Ootteko ihan tosissanne? Siis ihan näin muutamia ajatuksia luetellakseni, jotka pyöri päässä, kun ajoin kohti Keski-Pohjanmaata. En mie ikinä ole Kokkolassa käynyt – tiedän muutaman sieltä kotoisin olevan ihmisen. Ihan hurjan ihania tyyppejä. Mutta en mie oikein osannut ajatella mikä miuta odottaisi.

Saavuin paikalle maanantai-iltana. Hieman kiroilin yksisuuntaisia katuja – niitä täällä on kyllä ihan riittämiin. Ensimmäiseksi huomasin kuitenkin kaupungin läpi kulkevan joen. I-HA-NA! Mutta tiistaina vasten näköä iski todellisuus. Mie pääsin töistä ja lähdin hyvillä mielin kävelylle tutkimaan Kokkolaa… vain todetakseni, että ei jestas! Täällähän on kaikki paikat menneet jo kiinni! Ei siinä – kerkisihän se kello lyödä jo 18:00. Siinä mie tallustelin sitten. Ihmetellen. Mielenkiintoisia rakennuksia, mutta ei niihin sisälle enää pääse. Oon noin tunnin myöhässä. Harmi. Kaupunkilaisena en vaan ymmärrä miten nämä kaupat ja mestat pysyy pystyssä. Onko täällä jotenkin erilaiset työajat kuin mihin mie oon kaupungissa tottunut?

Keskiviikkona osasin jo varautua tähän, että tallustele vaan – mihinkään et pääse sisälle. Kävin pyörimässä vanhassa kaupungissa, joka oli ihan super kaunis. Kaikki ne ihanat puutalot, joiden ikkunoissa oli mitä ihmeellisempiä aarteita. Sormet siinä syyhysi päästä tutkimaan, mutta minkäs teet.

Tämän vierailun perusteella en voi ehdotella mitään erityisiä paikkoja tai tapahtumia, minkä takia tänne kannattaisi lähteä käymään. Mutta! Jos sie arvostat kauniita rakennuksia ja tykkäät vaan tallustella menemään ilman sen kummasempaa suuntaa, niin hei! Kokkola on täydellinen kaupunki just siulle! Vapaapäivät täällä varmaan olisi jotenkin hyödyllisempiä miullekin tutkia tätä kaupunkia: paikat olisi ainakin auki eikä tarvitsisi vain ikkunoista kurkkia.

 

Kokkola miun silmin

Kaupungin kauneus voitti miut puolelleen – se on varma se. Ja mikäpä sen parempaa kuin jakaa miun lempparijutut teille. Tässäpä siis: kappale kauneinta Kokkolaa.

Perjantaina me mennään pienen ja mummin kanssa katsomaan Kaupungin teatteriin Peter Pania! Ehkä yks miun viikon kohokohdista!

 

2 thoughts on “Maakuntamatkalla-sarja: Visit Kokkola?

  1. Vuoden verran tuli suunilleen asuttua Kokkolassa, kaunis paikka tosiaan ainakin keskusta alue, keskustasta on lyhyt matka leirintäalueelle joka sijaitsee meren rannalla, kesäisin pääsee myös risteilijäaluksella Tankarin majakkasaarelle, siellä en kyllä koskaan kerennyt käymään mutta kuulemma näkemisen arvoinen paikka.

    Mitään muuta nähtävyyttä ei kyllä Kokkolasta osaa sanoa ainakaan äkkiseltään, onhan siellä vanhoja rakennuksia yms ja mm. tuo Tankar. Ihan kiva pikku kaupunki.

    Tykkää

    1. Siis, jos täällä vois tykätä kommenteista, niin todellakin tykkäisin siun kirjottamasta! Tankar jäi kyllä miultakin nyt tällä reissulla väliin, mutta onpahan syy palata :)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s