Reissussa osa 1: Tallinna

Tallinna koettu ja viimeinkin ollaan kotona! Pakko myöntää, että on ihanaa palata kotiin, kun on juossut maailmalla. Oma sänky on parasta ikinä. Miun loma loppuu ja pienen koulu jatkuu keskiviikkona. Arki alkaa siis taas rullaamaan tässäkin huushollissa ja elämä palaa pitkistä aamuista niihin hektisempiin. Tosin tällä hetkellä miulla on vähän sellainen olo, että tuliko tässä sitä lomailua edes oikeasti harrastettua. Reissupöhnässä ei ainakaan tunnu siltä.

 

Tallinna

Meidän reissu alkoi helkkarin aikaisin keskiviikkona, kun lähdettiin ajamaan aamulla seitsemän aikoihin kohti Helsinkiä ja satamaa. Mie en oo erityisemmin aamuihminen, joten herätys tuntui erityisen tuskalliselta, mutta kun pieni sekä hänen mummonsa ja mummon koira, oli saatu autoon ja matka kohti Tallinnaa alkoi, alkoi miunkin aamupöhmelöt häviämään. Tänä vuonna ei tehty pienen kanssa reissuja pienen kanssa kahdestaan vaan Tallinnaan lähdettiin pienen mummon, isän sekä mummon koiran kanssa. Viimeisenä iltana seurueeseen liittyi mummon aviomies sekä hänen ystävänsä. Itse asiassa koko reissusta on kiitos ylipäätänsä mummoa sekä hänen aviomiestänsä, jotka ystävällisesti järjestivät sekä maksoivat meidän koko matkamme.

Ensimmäisenä päivänä myö keskityttiin pelkästään matkustamiseen ja kodiksi asettumiseen. Myö majoituttiin Haabneemessä, kaupunginosassa, joka sijaitsee lähellä Tallinnaa. Ja on aivan meren vieressä. Suosittelen läpimästi käväsemään – Haabneem on ihana, kaunis ja rauhallinen. Eikä bussimatka Tallinnan keskustaan kestä kuin suurinpiirtein vartin, ihan maksimissaan 20 minaa. Siinä myö vietettiin iltaa ihanassa puutarhassa grillaten ja pelleilten. En olisi voinut toivoakaan parempaa tapaa viettää meidän ekaa iltaa perillä. Ei ollut kiirettä yhtään mihinkään.

 

Päivä eläintarhassa

Seuraavana päivänä suunnattiin tassut kohti eläintarhaa. Tallinnan eläintarha on iso ku mikä! Itse asiassa se oli niin iso, ettei me edes käyty katsomassa kaikkia eläimiä. Mutta nähtiin silti ihan sikana! Ekaa kertaa elämässäni näin korppikotkan ja voin sanoa, että se on muuten pirun pelottava elukka. Vilunväreitä tuli, vaikka seisoin turvallisesti häkin toisella puolella. Tallinnan eläintarhassa oli kyllä todella kattava lintukokoelma, mutta miulle tuli paha mieli pienistä häkeistä, joissa linnut oli. Siellä ne rassukat kökötti pikkuruisissa häkeissään. Jotenkin tuntui, että linnuilla oli extrapienet tilat – muilla eläimillä oli sisätilat ja ulkoaitaukset, mutta linnuilla oli vaan ne pienet häkit. Ei muuta.

Meidän lemppari oli ehdottomasti leikkisä jääkarhu. Se nalle pisti kunnon show:n pystyyn. Siinä se leikki vesialtaassa, heitteli palloa ja hyppeli häkin seiniä vasten. Todella hulvaton eläin. Toinen meidän mielestä hauska juttu eläintarhassa oli aitaus, jossa sai käydä harjaamassa vuohia ja silitellä niitä. Ihan superhauskaa, vaikka aluksi vähän jännitti, että puskeeko vuohet tai alkaako ne puremaan. Mutta se oli ihan turha pelko! Ei ainuttakaan purasua tai puskua – ainakaan meihin.

 

Vanhan kaupungin lumoissa

Perjantaina pieni ja mummo lähtivät nukkemuseoon samalla kun mie ja pienen isä lähdimme Vanhaan kaupunkiin. Mie oon käynyt Tallinnassa viimeksi pienen ollessa suurinpiirtein 1,5 -vuotias, joten siitä on hetki. Mutta Vanha kaupunki on aina yhtä ihana – mie oon tykännyt siitä ensimmäisestä kerrasta lähtien. Kaikki vanhat rakennukset, niiden värit ja kaupungin tunnelma. Ihan mahtavaa – voin helposti viettää siellä tuntikausia. Ihan niinkuin tälläkin kerralla kävi – me kierreltiin pienen isän kanssa ympäriinsä, syötiin lounasta puistossa ja hoidettiin tuliaisostokset pois alta. Miulla oli oikein hauskaa. Juuri, kun nousimme taksiin, pienen mummo soitti kertoakseen, että hekin suuntasivat nenänsä juuri kotia kohti. Niinpä päivän aikataulut osuivat yhteen aika mukavasti.

Viimeisenä iltana myö grillattiin. Puhuttiin ja oltiin. Vietettiin aikaa yhdessä ja naurettiin. Valmistauduttiin sunnuntaiaamuun ja kotimatkaan. Miun ja pienen kohdalla nimittäin kotiin pääseminen tarkoitti laukkujen pakkaamista uudelleen, koska seuraavana päivänä myö aloitettaisiin matka kohti Lontoota.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s