Jälkifiilistelyt: Jyväskylän Kesä

Tää viikko on ollut suhteellisen tragikoominen. Mie oon muun muassa istunut tienpenkassa, koska autosta hajosi moottori. Päässyt kotiin ja tajunnut, että keittiön katosta tippuu vettä – putki mennyt rikki ja vesivahinko keittiössä nähkääs. (Tosin voisi olla huonompikin tuuri ja voisin olla sen yläkerran asunnon omistaja. Siellä damaget on vielä astetta isommat.) Oon kysynyt Maailmanlopun Oravilta noin 52 kertaa (päivässä) miksei Pöljä laita viestiä. (No yhet sulkeiset tähän vielä: Luojan kiitos tiedän, ettei se lue tätä, joten voin myöntää tämän. Ja kyllä me kaikki tiedetään oikeasti miksei sitä viestiä tuu. Hankala hyväksyä vaan.) Toivon myös tosiaan, että en oo nimennyt ketään aikaisemmin tässä blogissa Pöljäksi – alkaa olla hankalaa keksiä ihmisille lempinimiä, joista ei ihan heti tuu se tyyppi mieleen.

Nyt mie istun miun vanhempien takapihalla ja seurailen kun pieni ja hänen serkkunsa, Viikinkiprinsessa, leikkivät. Viikinkiprinsessa on ollut meillä muutaman yön nyt yökylässä ja on ollut ihanaa. Tosin ollaan aikalailla päivät vietetty tässä miun vanhempien hoteissa ja illalla vasta palattu kotiin. Täällä koti-idyllissä on myös ollut pienen muutkin serkut: neiti Näpsäkkä ja Rölli. En tiiä mikä tässä päivässä on, mutta jotenkin fiilistelen erityisen paljon mennyttä Jyväskylän Kesää.

 

Jyväskylän Kesä memory lane

Yonan keikasta mie kirjoitinkin fiiliksiä heti seuraavana päivänä, mutta se ei suinkaan ollut ainoa kaupunkifestarin kohde, jossa käytiin. Me katseltiin Kauppakadun tapahtumia ja käytiin keikoilla. Myö käytiin pienen, neiti Näpsäkän ja siskoni kanssa tanssimassa muun muassa Mimmien tahtiin. Mimmit vietti 10-vuotisjuhlaansa ja kyllähän myö tanssittiin! Pieni sai muistoksi myös nimmaroidun CD:n sekä nimmarikortin. Miusta oli jotenkin ihanaa miten iloisia Mimmit olivat, kun he kävivät antamassa nimmareita keikalla mukana olleille lapsille.

 

Jyväskylän Kesä
Kuva: Jyväskylän Kesä 2017/Samppa Erkkilä

 

”Mimmien konsertissa oli tosi kivaa. Siellä sai tanssia ja laulaa mukana. Se oli aivan mahtavaa! Siellä oli parasta… ööö… kun sai nimmareita ja niitä.”

Pieni

 

Jyväskylän Kesä
Kuva: Jyväskylän Kesä 2017/Samppa Erkkilä
Jyväskylän Kesä
Kuva: Jyväskylän Kesä 2017/Samppa Erkkilä
Jyväskylän Kesä
Kuva: Jyväskylän Kesä 2017/Samppa Erkkilä

Miun lempparijuttu näin aikuisena oli keikalla ehkä se, kun Mimmit tulivat laulamaan ja tanssimaan Bingoa lapsien kanssa lavan eteen. Voi sitä riemua, mikä siitä syntyi. Oli ihanaa katsella kuinka innoissaan lapset olivat. Keikan jälkeen meidän perheen muksut lähti veneilemään ukin kanssa, joten voisi sanoa, että aika perfetto perjantai.

 

Lauantaina Payback Jameilla

Jamit oli jotain mitä mie olin odottanut erityisen paljon. Me saavuttiin pienen kanssa paikalle iltapäivästä pienten piknikeväiden kanssa. Tosin pieni ei ihan niin innoissani ollut kuin mie – jostain syystä se ei jaksa herkeämättä tuijottaa tanssibattleja niin kuin äitinsä. Mutta mie sain nähdä muutaman battlen ennen kuin siirryttiin leikkipuiston puolelle ja kokeilemaan parkouria (siis selvennykseksi nyt kuitenkin kaikille, että pieni kokeili ja mie pidätin hengitystä siinä vieressä, koska pelkäsin, että se tippuu). Vähän ennen illan keikkaa kävin viemässä pienen Mukkilaan hoitoon, kun ei se rassukka jaksanut oikein enää. Onneksi palasin – nimittäin keikalla oli yllätysartistina Stepa. Tykkäsin hyvät ihmiset kuulkaas ja paljon! Paybackit on yks miun ihan lemppari tapahtumista koko Kesässä. Miusta oli ihanaa katsoa perheitä, jotka oli tulleet viettämään ihanaa aurinkoista kesäpäivää Lounaispuistoon ystäviensä kanssa. Jotenkin koko puiston fiilis sai miut vaan todella onnelliseksi. Siellä oli lämpöä, jollaista enää harvemmin kokee.

Jyväskylän Kesä
Kuva: Jyväskylän Kesä 2017/Jani Murtosuo

 

Kotona? Suomi sijoitettujen lasten silmin

Maanantaina suuntasin tassut kohti Veturitalleja kuuntelemaan seminaaria lastensuojelusta. Seminaari kesti nelisen tuntia ja voin sanoa, että se oli hyvä. Toki paikalla oli pääasiassa sosiaalihuollon ammattilaisia kuuntelemassa (sekä mie), mutta silti sain siitä jotenkin järkyttävän paljon irti. Itselleni ei ehkä suurin anti ollut niinkään siinä lastensuojelun asiakkuuden piirissä olemisesta, enhän siinä koskaan ole itse ollut  – eikä pienikään, mutta ne uudet näkökulmat ihan vaan pelkästään vanhemmuuteen. Huh huh! Onneksi päätin olla arastelematta seminaariin ilmoittautumista, koska olisin missannut paljon kullan arvoista tietoa.

Jyväskylän Kesä
Kuva: Jyväskylän Kesä 2017/Samppa Erkkilä
Jyväskylän Kesä
Kuva: Jyväskylän Kesä 2017/Samppa Erkkilä

Miun lemppariosa seminaarista oli Tarja Pääjoen osuus taidekasvatuksesta perheessä. Luento oli uskomattoman avartava näin ihan perusäidillekin – se miten tärkeää on, kun saat itse päättää millainen siun oma huone on ja miten se on sisustettu. Mieleen nousi mitä omituisempia sisustusratkaisuja ja se miten miun vanhemmat ei ikinä sanoneet niihin yhtään mitään. Halusinko ottaa sängystä jalat pois ja nukkua patjalla lattialla? Hyvä on – saat tehdä niin. Haluanko laittaa taulujen sijasta cd-levyjä seinille? Hyvä on, saat tehdä niin. Ja kaikkea muutakin järjetöntä ja järjellistä mitä siinä vuosien aikana tuli kokeiltua. Tajusin myös, että miun itseni pitäisi jotenkin höllätä otettu pienen huoneen kohdalla ja antaa hänen kokeilla. Niinpä meille on tulossa semmoinen pieni projekti pienen huoneen suhteen – kunhan hän saa sen eka siivottua sellaiseksi, että siellä saa jotain tehtyä.

Kotona? -projektista voi lukea lisää osoitteesta www.yhdessakoettua.fi

 

Kiitos Jyväskylän Kesä, kun teitte tänäkin vuonna tapahtumastanne mahtavan.
Ensi vuoteen – mie en malta odottaa mitä kaikkea meille taas tuottekaan!

2 thoughts on “Jälkifiilistelyt: Jyväskylän Kesä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s