Kun kauppojen kalenterit ei miellytä, lavalle astuu BULLET JOURNAL

Vuoden loppu on miulle aina tuskaa. Ei suinkaan sen takia, että tuntisin jotain suurta tarvetta aloittaa uutta elämää ja korjata epäkohtia itsestäni. Mutta kun pitäisi hankkia uusi kalenteri ja se on vähintäänkin yhtä hirveä hankinta kuin uudet rintaliivit. Sitä joutuu etsimään ja etsimään, eikä oikein ikinä löydy täydellistä. Jos kalenterin kannet miellyttävät silmää, on sisältö jotenkin vinksallaan… Tai sitten toisinpäin. Lopulta täydellistä kalenteria ei löydy ja sitä tyytyy johonkin puolihyvään – ja sen kanssa elää sitten vuoden, jonka jälkeen sama rumba alkaa uudestaan alusta.

 

Mikä se bullet journal sitten edes on?

No se on ihan vaan itse tehty kalenteri, johon on lisätty höysteitä. Bullet journal voi olla päiväkohtainen, johon merkataan henkilökohtaisia tavoitteita ja onnistumisia sekä tietysti tapaamisia, deadlineja ja mitä nyt sitten mieleen sattuu tulemaankaan. Esimerkiksi kauppalistankin voi skrivata jonkun päivän kohdalle, jos siltä tuntuu. Miun bullet on viikkokohtainen. Mie haluan, että yhdeltä aukeamalta pystyn katsomaan koko viikon aikataulun kerralla.

Ihmisenä, kenelle piirtäminen tai askartelu ei todellakaan ole lähentä sydällä, on tämä projekti ollut haaste sekä innoittaja. Mie en oo ihan varma, mikä miut alunperin sai innostumaan oman bullet journalin tekemisestä, mutta oon kyllä iloinen, että se jokin sai miut alottamaan. Vaikka – pakko myöntää – turhautumisiakin on matkan varrella ollut… Sekä muutama hylätty sivupahanen (ja jopa yksi vihko). Miun bullet on alkanut elämään ihan omaa elämäänsä. Piirtelen sinne päivän aikana milloin mitäkin muistuttamaan jostain hetkestä.

Miun bullet journaliin on myös kotiutunut Darth Vader, joka seikkailee sivuilla joko pukeutuneeksi ballerinaksi muistuttamaan tanssitunneista tai sitten se istuu syömässä popcorneja elokuvissa. Hetkittäin se ajelee kuplavolkkarilla tai yrittää osua Piñataan valomiekalla – kuka tietää mitä seikkailuja se vielä tässä vuoden aikana keksii.

 

Mitä sie tarviit oman bullet journalin aloittamiseen?

  • Vihkon. Mielummin laadukkaan kuin halvan – mie opin tämän ihan kantapään kautta, kun oon teippaillut nyt jo omaa vihkoani pysymään kasassa. Ensi vuonna oon viisaampi…
  • Vihkon harjoittelua varten. Ekalla kerralla, kun mie luin tämän, mietin, että onpas turhaa. Ei muuten ole. Tämä vihko voi ihan hyvin olla se halvempi – kuhan se on olemassa. Varsinkin, jos sie oot kuitenkin tämmöinen laiska tapaus niinkuin mie ja teet heti kaikki tussilla…
  • Kyniä. Ite ostin tussit, joissa on ohuenohut pää sekä paksumpi. Enkä oo katunut hetkeäkään. Miulla on sen lisäksi laukussa vielä työpäiviä ja reissuja varten toiset tussit, jotta ei tarvitse tuhertaa varmasti lyijy- tai mustekynällä yhtään mitään.
  • Hermoja. Miulle oli ainakin alussa tosi vaikeaa hyväksyä sitä, että jokin ei mennyt niinkuin olin sen pienessä päässäni kuvitellut menevän. Joistakin numeroista tai sanoista tulee rumia. Se ei haittaa. Maailma – tai bullet – ei kaadu siihen. Hengitä syvään ja siirry seuravaan kohtaan.
  • Ideoita ja inspiraatiota. Miulla on tähän yksi sana: PINTEREST. Sieltä löytyy paljon hyviä ideoita niin ulkonäköön kuin sisältöönkin. Miulle ainakin ensimmäinen bullet journalini aiheutti paljon taustatyötä, koska olin hukassa. Piirtely ei tosiaan kuulu miun normaaleihin hommeleihin.
  • Hetken mietintää, että mitä sie oot aina kaivannut kalenteriisi. Mie oon kaivannut paljonkin kaikkee, mutta esimerkiksi miusta on ihanaa pitää kirjaa, että mitkä kuukauden laskut oon jo maksanut. Niinpä miulla on jokaisen kuukauden jälkeen oma sivu laskuille ja vakituisille menoille, johon vedän aina rastin ruutuun, kun homma on siltä kuulta hoidettu. Näin ei varmasti jää mikään maksamatta ja se rauhoittaa miun mieltä.

 

Miun härpäkkeet kalenterin seassa

Mie oon täyttänyt miun kalenterin lisäsivuja melko maltillisesti. Mutta koska miuta ärsytti aina etsiä oikeita sivuja, niin mie tein Feel Vegasin pelikorteista itselleni kirjanmerkit, jotta jokainen ”härpäkesivu” löytyisi mahdollisimman helposti. Härpäkesivujen, kuten vuoden matkasuunnitelman, lisäksi mie oon täytellyt sivuja miun lempilainauksilla (vähän pitää vielä tuota käsinkirjoittamista eri typoilla harjoitella…) sekä pienen piirrustuksilla.

Mie oon myös lisännyt sivun, johon mie kirjoittelen pieniä asioita, jotka tekee miut onnelliseksi. Koska ne pienet asiat tuntuu aina jäävän isojen asioiden jalkoihin.