Lajiesittelyssä Superihminen.

Superihminen on yksi myyttisempiin hahmoihin kuuluva lajike yksisarvisten ja muiden mytologisten hahmojen rinnalla. Ja silti se on paljon lähempänä meitä kuin osaamme ajatella. Superihmisiä kulkee joukossamme joka päivä ja joka puolella. Mutta kuinka tunnistamme Superihmisen? Sen takia sitä myyttisenä lajina pidetäänkin: tunnistaminen on nimittäin hankalaa. Ihmisille ominaiseen tyyliin, usein emme huomaa sitä miten Superihminen sulautuu muun kansan joukkoon. Emme edes useimmiten itse tajua olevamme osa tätä myyttistä lajiketta.

kulta2, superihminen

Superihminen on kohdannut useita hankaluuksia – useimmiten samaan aikaan. Hän on taistellut tiensä läpi myrskyn ja tuulen. Hän on saattanut romahtaa hetkittäin, mutta se on ollut vain keino keretä voimia. Sen jälkeen hän on irvistänyt rumasti, laatinut seuraavan sotasuunnitelman ja käynyt taisteluun. Superihminen ei koskaan luovuta, vaikka hänestä tuntuu siltä, että hän ei jaksa enää. Superihminen ottaa tilanteen ja saa sen toimimaan. Oli kyse useasta työpaikasta, koulusta tai siitä, että hän on maailman ääriin.

Superihmisen suurin taakka voi olla hänen vanhempansa. Superihminen tuntee alemmuutta vanhempiinsa. Hän kokee, ettei koskaan ole tarpeeksi voimakas tai tarpeeksi päättäväinen. Hänestä hetkittäiset romahdukset ovat merkki heikkoudesta voimankeruun sijasta – eikä Superihminen siedä omaa heikkoutta. Hän on aina paikalla rohkaisemassa muita heikkoina hetkinä ja lohduttamassa, mutta hän ei salli sitä itselleen.

Superihminen on aina paikalla niille ketkä häntä tarvitsevat. Hän tarjoaa lohdutusta, naurua, tukea ja turvaa kaikkille niille, ketkä sitä tarvitsevat. Hän huolehtii, että hänen läheisensä voivat hyvin ja toimii hetkittäin eräänlaisena vanhempana muille. Hän haluaa, että kaikki hänelle tärkeät ihmiset tietävät varmasti, että hänen kotinsa ovet ovat auki aina.

superihminen
tb

Superihminen kuitenkin haluaisi, että hän löytäisi vierelleen ihmisen, joka antaisi hänelle mahdollisuuden olla heikko. Superihmisen läheiset ovat niin tottuneet siihen, että Superihminen on aina vahva, etteivät he välttämättä tajua sitä, että Superihminen on siltikin vain ihminen. Hän on heikko, pieni ja luultavasti saatanallisen rikki. Mutta koska hänen tehtävänsä on olla vahva, hän ei halua näyttää näitä puolia kaikille. Mutta silti hän odottaa ihmistä, joka kertoo hänelle, että hän saa olla niin rikki kuin haluaa – hänellä on oma kainalo, johon kääriytyä silloin kuin maailma kaatuu päälle. Hänellä on turvapaikka. Superihmisen heikkous on se, ettei hän koskaan tule pyytämään turvapaikkaa maailmalta. Hän kokee, että se ei kuulu hänen oikeuksiinsa tässä maailmassa. Häntä pelottaa, että jos hän antaa periksi heikkoudelle, se saa hänet kokonaan.

Superihminen on yleensä jumalattoman rikki. Hän on kokenut paljon vastaiskuja, hän on hajonnut monta kertaa. Mutta hän on rakentanut itsensä uudestaan niistä palasista mitkä ovat jääneet jäljelle. Superihminen ei välttämättä haluaisi edes olla Superihminen, mutta hän ei osaa olla muutakaan.

7 thoughts on “Lajiesittelyssä Superihminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s