Party on, kiddo!

koristeet, party

Lauantaina meillä vietettiin viimeiset 8-vuotis juhlat. Päivä oli rytmitetty niin, että ensimmäisenä paikalle saapuivat lapset ja lasten juhlien jälkeen kummit. Lasten juhlissa apuna oli paikalla pienen mummi sekä kummitäti -täti – ihan vaan äidin mielenterveyden takia. Mummi ja täti hoitivat myös tarjoilujen leipomisen ja koristelun, mikä tänäkin vuonna pelasti tämän äidin hermoromahduselta. (Sekä varmisti sen, että juhlissa oli kakku.)

Miuta vähän huolestutti miten kisse pärjää sellaisen lapsimäärän kanssa – se kun on kuitenkin arka ja hiukan herkkä koville äänille. Loppujen lopuksi juhlat menivät elukankin osalta yllättävän hyvin. Vähän oltiin piilossa kenkäkaapissa, mutta olisi voinut käydä hullumminkin. Mie kyllä rauhoitin oman makuuhuoneeni, niin että kisse saisi olla rauhassa, mikäli se alkaa sitä kaipaamaan. (Ja sitähän se kaipasikin suurimman osan ajasta.)

tarjoiluja

popcornit
Juhlien koristeet hankittiin Harjun Paperista.
kisse
Ovikello soi – juhlat voi alkaa.

Lapset aloittivat juhlat leikkimällä pullonpyöritystä. Mie kauhukseni opin jo viime vuonna, että eihän nämä nykyajan lapset osaa sitä peliä – pullonpyöritys oli tapa jakaa lahjat. Niinpä me ollaan opeteltu se vanha ja alkuperäinen peli. Tytöt pyörittelivät pulloa ja keksivät toisilleen totuuksia ja tehtäviä, kunnes kaikki olivat paikalla. Sen jälkeen availtiin lahjat, jotka oli muuten kaikki ihania, ja sitten oli aika kakulle.

Tänä vuonna meillä tarjoiltiin ihan vaan sipsejä, poppareita, kakkua ja omenapiirakkaa. Karkkia meillä oli melko vähän, koska pieni oli toivonut aarteen metsästystä syntymäpäiväohjelmaksi. Meillä kun ei kuitenkaan ole erityisen hyvin piilopaikkoja 11 eri aarteelle, niin mie tein aamulla ratkaisun, että juhlien karkit täytyy ”ansaita”. Niinpä kirjoitin 7 vihjettä ympäri asuntoa. Mie annoin tytöille ensimmäisen vihjeen, joka johti seuraavalle vihjeelle ja niin edespäin. Lopputehtävänä oli kirjoittaa taikaruno yhdessä ja kun se oli valmis, niin juhlavieraat sekä sankari saivat 800 g karkkipurkin, toffeepatukoita sekä lakupiippuja.

kakku

aarteenmetsastys
Ensimmäinen vihje

loru

Päivä kokonaisuudessaan oli pitkä, mutta riemukas. Pieni jaksoi hyvin juhlat aina loppuun saakka, vaikka viimeiset vieraat lähtivät siinä klo 20 pintaan. Kuusi tuntia siis täyttä juhlahumua pitkän juhlaviikon päätteeksi. Äitikin sai huokaista helpotuksesta – nyt tämä hässäkkä on taas vuodeksi ohi. Ensi vuonna on sitten taas uudet syntymäpäiväkujeet.

Enää meillä on jäljellä syntymäpäivämatkan suunnittelu – saatiin eilen mahtavia vinkkejä kummitustädin puolisolta. Ei ehkä mennäkään vielä ensi kuussa, vaan lähdetään lähempänä joulua.

lamput

pieni
Kakkukierros nro 4

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s