2 viikkoa, 3 päivää, 11 tuntia ja 48 minuuttia siihen, että on kulunut vuosi.

Vuosi, joka todellisuudessa on kahdeksas. Kahdeksas vuosi äitinä, kahdeksas vuosi lapsena. Kahdeksas vuosi perheenä. Näiden kahdeksan vuoden aikana me ollaan asuttu viidessä eri kodissa, meidän elämässä on ollut kolme todella tärkeää mieshahmoa (joista toki mies on edelleen osana elämää – hieman muuttuneessa roolissa vaan) ja muutama muu mieshahmo. Meillä on Ukki ja Mummi, jotka on jotain aivan käsittämättömän ainutlaatuista. Ei siihen edes sanat riitä kertomaan – vaikka hetkittäin ollaan myös raivostuttavimmat asiat tässä maailmassa toisillemme.

dsc_4813
@Paskis

Kahdeksan vuoden aikana meillä on tapeltu järjetön määrä. Itketty jumalattomasti ja sanottu lukemattomia kertoja: ”Rakastan siuta enemmän kuin mitään muuta.” Meillä on nyrpistetty neniä ja huudettu niin tyynyihin kuin toisillemme. Meillä on naurettu niin että kyyneleet on valuneet silmistä. Meillä on nukuttu sylikkäin ja käperrytty peiton alle katsomaan elokuvia. Meillä on pyöritelty silmiä ja irvistelty ihan vaan irvistelyn ilosta.

dsc_4743_2
@paskis

Kahdeksan vuoden aikana meillä on suoritettu yksi korkeakoulututkinto, yksi musiikkiopistotutkinto ja tehty töitä seitsemälle eri työnantajalle. Meillä on aloitettu peruskoulu ja musiikkiopistotutkinto. Meidän elämään on siunaantunut kaksi siskontyttöä ja yksi on matkalla. Me ollaan saatu ystäviä, jollaisia ei koskaan kuviteltu saavammekaan. Ne on timantteja meidän arkussa – se tärkein aarre, rikkaus, jonka avulla jaksetaan päivästä toiseen.

Kahdeksan vuoden aikana me ollaan ostettu koti ja meillä on ollut kaksi lintua – sekä tietysti nykyinen karvakamumme Kisse. Meillä on ollut ihan oma auto. Äiti on ollut sairaalassa kerran osastolla pienen syntymisen jälkeen. Pieni on ollut leikkauksessa kerran. Meillä on saatu lukemattomia hermoromahduksia, niistä paniikkikohtauksista puhumattakaan. Me kumpikin ollaan käyty terapiassa ja meillä on soitettu tuhansia tunteja musiikkia.

@Paskis
@Paskis

Kahdeksan vuoden aikana pieni on ollut mallina noin miljoona kertaa, koska se on niin jumalattoman söpö – niin muotinäytöksessä, valokuvissa sekä videossa. Äiti on saanut oman osansa, vaikka se ei oo ollu ihan niin söpö. Äitistä ja kummitustädistä on tehty yksi lehtiartikkeli, joka hieman nolostuttaa vieläkin. Äidin tukka on ollut noin tsiljoona kertaa eri värinen ja pituinen. Lävistyksiä ja tatuointeja on tullut noin miljoona lisää vuosien aikana.

dsc_4782

Kaiken kaikkiaan kahdeksan vuoden aikana meillä on kasvettu paljon. Me ollaan opittu hirveästi elämästä ja ihmisyydestä. Me ei olla läheskään vielä valmiita, meillä on vielä pitkä matka edessä. Mutta me ollaan opittu, että me selvitään mistä vaan. Meillä on itketty niin monta kertaa: ”Mie en enää vaan jaksa! Tää on liian vaikeaa!” Ja silti me ollaan tässä, eikä hymy oo hyytynyt. Se voi kyllä johtua myös siitä, että se on meidän paras valttikortti asioihin. Kahdeksas vuosi saa tulla – me ollaan valmiita.

@Paskis
@Paskis

4 thoughts on “2 viikkoa, 3 päivää, 11 tuntia ja 48 minuuttia siihen, että on kulunut vuosi.

 1. Onnea <3 . Kuulostaa niin tutulta. Vaikein, haastavin, hämmentävin, mutta myös palkitsevin ja ilostuttavin rooli on äidin rooli. Jokainen kulkee sen oman reittinsä omalla tavallaan, mä olen aina koittanut miettiä että tärkeintä on se, että on itse omaan tekemiseensä tyytyväinen. Meitä äitejä on moneksi ja mä ainakin olen tosi onnellinen, että saan äitinä(kin) olla ihan tasan se oma itseni.
  Onnea tulevaan vuoteen, se tulee varmasti olemaan vähintään yhtä haastava, mutta myös yhtä palkitseva kuin menneetkin vuodet :) !

  Ps.. vau mikä mekko! Saako udella ilman tyyliblogipostausta, että mistä se on löydetty :) ?

  Tykkää

  1. Kiitos ^_^ Ja totta puhut! Haastavin ja palkitsevin rooli ehdottomasti – ainakin miun elämässä. Mie oon kanssa yrittänyt pysyä sillä linjalla, että kuhan meidän perheen tytöt on (pääasiallisesti) onnellisia, niin kaikki on mennyt hyvin.

   Meidän vaatteista saa kysellä aina! :D Kyseinen mekko on Zalandolta ja merkki on – hetkinen, hetkinen – Jarlo. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s