Pakomatka Pariisiin

Kaiken elämän aiheuttamien sotkujen keskellä myö lähdettiin miehen kanssa pakomatkalle Pariisiin. (Hetkinen? Enkö mie just kertonut, että myö erottiin?! No selkeyden vuoksi niin: kyllä, myö ollaan erottu ja kyllä – myö oltiin yhdessä 5 päivää sen jälkeen reissussa. Osan mielestä se on vähän sairasta, osan mielestä se on hienoa. Fakta kuitenkin on, että mies on edelleen miun paras ystävä.) Mutta Pariisi taas – Pariisi on ollut miun unelma ikuisuuden. Ja se oli juuri niin täydellinen kuin mie olin ajatellut. Mie olin siellä niin onnellinen.

hautausmaa

Mie en oo koskaan ollut erityisen innostunut turistikohde-matkailija. Miuta ei kiinnosta jonottaa tuntikausia, että pääsen museoon, kirkkoon tai muihin saman tyyppisiin kohteisiin sisään. Myö toki käytiin monessakin paikassa, mutta ihailtiin niitä ulkopuolelta. Eikä miun piknikhaavekaan toteutunut tällä reissulla – eli pakko on vielä palata. Ei myöskään käyty Versaillessa, mutta se oli aikalailla tiedossa, kun lähdettiin, että se jää kokematta.

Mutta käytiin Montmartessa – rakastuin kaupunginosaan heti. Harmi vaan, että asunnot siellä oli kalliita kuin mitkä. Miun varallisuus ei riittäisi edes 15 neliön asunnon hankkimiseen. Mutta se oli ihana – miun lempijuttuja oli esimerkiksi pienen pieni baari Montmartessa mihin myö eksyttiin viimeisenä iltana. Sisälle mahtui juuri ja juuri 6 ihmistä, mutta silti siellä oli pari jazzmuusikkoa soittamassa. Mutta se todellinen syy miksi mie rakastuin siihen baariin, oli pieni tyttö, joka istui viereisessä pöydässä. Hän oli niin haltioitunut. Se riemu niissä kauniissa ruskeissa silmissä oli ihan mieletöntä.

kuva

pusu

Miun viiden päivän Pariisin reissun kohokohtia oli myös metrossa tapaamamme pieni tyttö, joka oli mahtavan innoissaan miun vaaleanpunaisesta tukasta. Mie myös pakotin miehen turistiselfieihin kaikissa mahdollisissa paikoissa. Mutta – miehen yksityisyyttä kunnioittaen – pyysin vain lupaa käyttää hänen ottamiaan kuviaan ja jättää suosiolla ne selfiet tulevaan valokuvakirjaan. Mie myös rakastin sitä, että mihin tahansa myö päädyttiin, niin siellä oli aina puisto. Ja kaikki ne rakennukset! Ne vaan yksinkertaisesti oli ihan superkauniita! Mie voisin hehkuttaa sitä kaupunkia aina nolostumiseen asti.

Photo 18-08-16 16 34 17

Viideksi päiväksi karkasin hetkeksi todellisuutta, joka alkoi jo olla liian murskaava. Ero miehestä ja hänen todella pikainen muuttonsa uuteen asuntoon, joka ei oikein jättänyt varaa ajatukseen totuttelemiselle. Ja miun isoäitini poismeno – kaikki vajaassa kolmessa viikossa. Pariisi osui todellakin oikeaan hetkeen. Joten, Audrey Hepburnia lainatakseni:

Paris is always a good idea.

 

Photo 18-08-16 23 05 48

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s