Frozen Yogurt

Tutut sen tietääkin, mutta mie en oo mikään keittiömestari. Suurimmaksi osaksi välttelen ruoka- ja leivontahommia ihan vaan ruokamyrkytysriskin takia – en kovin mielelläni myrkytä niitä ihmisiä joista pidän. No lisättäköön nyt ihan selvennykseksi ja varmuudeksi, että en myrkyttele ketään. Meillä oli kuitenkin miehen kanssa tiedossa ”romanttinen” päivällinen parvekkeella, jonka työnjakoon miulle kuului jälkiruuan tekeminen. Se ei miehen kanssa ole aina niin helppoa, kun hän ei syö sokeria eikä vehnää – eikä paljon muutakaan mikä on hyvää. Kuka nyt tyydyttää herkkuhimonsa pähkinöillä? Pähkinöillä!

Miehen viime vuotisille syntymäpäiville yritin taikoa raakakakkua – ei mennyt ihan niin kuin piti, joten se ei tällä kertaa edes ollut vaihtoehto. Hetken aikaa tutkittuani interwebsin ihmeellistä maailmaa, löysin ohjeen frozen yogurtiin, eli toisin sanoen jäädytettyyn jogurttiin. Mie rakastan kyseistä herkkua, joten päätin laittaa taitoni kokeiluun ja taikoa meille jälkkäriksi tätä.

1462777039915

Jogurttia oli paljon helpompi tehdä kuin olin alunperin ajatellut. Otettiin vain aineet ja sekotettiin ne keskenään melko pienessä kulhossa. Sen jälkeen kulho laitettiin pakastimeen ja sitä käytiin sekoittelemassa n. 30 minuutin välein 2-3 tunnin ajan, jotta koostumuksesta tulisi hyvä. Mie pakastin jogurttia aikalailla sen kolme tuntia, mutta vastoin kaikkia pelkojani, se oli vielä senkin jälkeen helposti käsiteltävää eikä vaan kivikova mollukka. Jogurtista tuli aika tuhtia kamaa, joten sitä ei todellakaan tarvinnut syödä kuvassa näkyvää annosta enempää (tällä kertaa tarjoiluastioina toimi Pentikin kahvikupit). Mikäli siis kaipaat elämääsi herkkua, joka on helppo tehdä ja suhteellisen terveellistä, niin eikun kokeilemaan!

Seuraava annoskoko on melko iso, joten mikälisikäli mietit, että kannattaisko kokeilla puolittaa se, niin puolita.

Sie tarviit:

4 dl Turkkilaista jogurttia
165 ml Kookoskermaa
1 vaniljatangon
3-4 rkl hunajaa
sen verran kuin itse haluat saksanpähkinöitä (kannattaa muuten pieniä näitä vähän), marjoja tai muuta vastaavaa – mitä nyt sitten ikinä haluatkaan sekaan heittää.

Ei kun herkuttelemaan!

 

2 thoughts on “Frozen Yogurt

  1. Kuulostaapa hyvältä :) Mua aina jäätelön tekemisessä epäilyttää tuo sekoitteluvaihe, se kuulostaa niin tylsältä :D Mutta ehkäpä täytyy kokeilla!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s