Työläisen juhla

Mie en oo koskaan oikein ymmärtänyt Vappua noin niinkuin juhlapyhänä. Toisaalta näin aikuisiällä se on mennyt useampana vuotena töissä ja nuorempana ei erityisemmin kiinnostanutkaan tietää sen enempää kuin että se oli juhla ja silloin vanhemmat lievensivät natusen kotiintuloajoista. Ensimmäinen asia mikä miulle tulee mieleen ilmaisusta ”työläisen juhla” on perinne – ja se on muuten tivoli.

lippu

Kun mie olin pieni, me mentiin miun perheen ja kummiperheen kanssa 1.5. aamulla heti tivoliin, mikäli vettä ei tullut taivaan täydeltä. Sitä odotettiin ku kuuta nousevaa siitä lähtien, kun tivolia alettiin rakentamaan Jyväskylän satamaan. Muistaakseni äiti osti meille kolme lippua jokaiselle (meitä siskoksia nimittäin kun on neljä) ja saatiin käyttää ne mihin laitteisiin haluttiin. Mie käytin aina yhden sellaiseen violettiin lohikäärme -laitteeseen, joka keikku kuin keinu eteen ja taas. Nykyisin en varmasti kestäisi enää edes sitä.

Näiden lapsuusmuistojen myötä myös pieni on päässyt joka vuosi käymään tivolissa sen jälkeen kun hän täytti vuoden. Pientä kiinnostaa laitteet, äitiä hattara – mies sai kunnian tänä vuonna tulla ensimmäisen kerran mukaan tälle reissulle. Tivolin ilot jaettiin pienen serkkutytön kanssa, joka hyvin vakavana tarkkaili hälinää ja pyörinää ympärillänsä.

Tingin viime yönä uneni neljään tuntiin ihan vain sen takia, että pääsin lähtemään tivoliin mukaan. Todellakin sen arvoista.

tivoli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s