Onko parta miehen vastike vauvamahasta?

Kuulin tarinan: tuttuni ystävä oli mennyt hipelöimään ensitapaamisella ystäväni Alfadogen partaa. Järkytyin – ei kukaan koske Alfadogen partaan – tai no itse asiassa edes Alfadogeen – ilman lupaa. Ei kukaan. Ja vielä harvempi sen luvan saa. Alfadoge on nimittäin tunnettu hyvin tarkasta omasta rinkulastaan, jonka sisäpuolelle ei noin vain kävellä. Mietin miten epämiellyttävä tilanteen on täytynyt olla – siinä tuiki tuntematon ihminen tunkee sormensa siun naamakarvoitukseen kysymättä lupaa. Mieleeni nousi ne hetket, kun tuntemattomat ihmiset painoivat korviansa vauvamahalleni tai silittelivät sitä ilman lupaa. Vihasin sitä ja jouduin niinä hetkinä pidättelemään niin sanallista kuin fyysistä hyökkäystäni joka ikinen kerta. Onko parta miehen vastike vauvamahasta?

Raskauden kokeneet naiset nostavat tämän oman tilan loukkaamisen hyvinkin usein esille. Siitä puhutaan paljon miten tuntemattomat hyökkäävät sen pyöreän mahan kimppuun kuin nälkäinen koira ruoka-astiaan. Mutta mites miehet ja parrat? Raskaana oleva nainen joutuu kokemaan tällaista vain 3-4 kuukautta kunkin raskauden aikana – ei kukaan sitä vatsaa taputtele silloin kun siinä ei näy merkkiäkään raskaudesta. Eikä vielä silloinkaan kun sitä mielessään pohtii, että onkohan tuo nyt raskaana vai vaan läski. Ei – omalle tilalle tunkeutuminen alkaa silloin kun se maha on pyöreä ja elämä on jonkin verran tukalaa muutenkin.

kuva: We Know Memes

Verrataanpa tätä miehen parran kasvuun: kiinni käydään mahdollisesti jo silloin kun se on vasta sänki. Se tuntuu niin kivalta. Sitten kun se on vähän pidempi niin sinne on kiva tunkea sormia ja hinkata naamaa sitä vasten. Myöhemmin sinne on kiva tunkea pieniä esineitä ja katsoa kuinka ne piiloutuvat naamakarvoituksen joukkoon. Ja viimeisimpänä, muttei vähimpänä, kun parta on tarpeaksi pitkä, niin siihen on kivaa tehdä lettejä ja ponnareita ja pyöritellä sitä pitkin sormia… Joten miehillä mahdollisuus oman tilan jatkuvaan loukkaamiseen alkaa siitä hetkestä, kun he päättävät alkaa kasvattamaan partaa ja se päättyy vasta siihen, kun se ajetaan pois. Osalla se voi kestää siis ihan vain pienen hetken, mutta osalla parta voi olla osa elämää vuosikausia.

Mie en oo ikinä kuullut kenenkään miehen nostavan tätä ongelmaa pöydälle. Kukaan mies ei ole ikinä sanonut miun kuullen, että ”hitto kun ärsyttää ne tunteattomat tsirbulat, jotka käy heti kysymättä partaan kiinni.” Tuntuisi absurdilta ajatukselta, että valtaosa miehistä ei haluaisi jonkinlaista omaa tilaa ja sen kunnioitusta niin ulkopuolisilta kuin sisäpiiriläisiltäkin. Samanlainen oikeus heillä on siihen kuin naisillakin – olivat he raskaana tai eivät.

Kuva: SoFeminine

Mie pidän parroista, eikä kukaan miun poikapuolinen ystävä ole säästynyt siltä – ei edes Alfadoge, vaikka hänen kanssaan yritänkin vähän kontrolloida haluani hipelöidä. Tiedän, että se saa hänen olonsa vaivaantuneeksi – siinä ollaan sitten jo ihan iholla kiinni. Mie luotan hyvin vahvasti meidän ystävyyssuhteiden voimaan niin, että heti kun joku tuntee olonsa epämukavaksi tai ei vaan halua, että partaan kosketaan, niin hän mainitsee asiasta. Mutta mieleeni ei kävisi ikinä käydä tuntemattoman ihmisen partaan kiinni, ainakaan kysymättä ensin.

Joten, haastan sinut lukija, kunnioittamaan omaa tilaa ja ensi kerralla kysymään luvan ennen kuin tunget itsesi tuntemattoman näkymättömän rinkulan sisälle – oli kyse sitten parran hipsuttelusta tai jostain ihan muusta.

4 thoughts on “Onko parta miehen vastike vauvamahasta?

  1. Aah – sääliksi käy niitä ketkä joutuu miun ”ja meistähän TULEE ystäviä” -päätöksen uhriksi :D Alfiksellekin taisi käydä just niin ^^

   Tykkää

 1. Tämä partahomma pitää kyllä paikkansa. Joillain on välilä mystinen hinku päästä räpeltään sitä. :)
  Ja kyllä, lueskelen blogiasi silloin kun on aikaa.
  Hyvää uutta vuotta 2019!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s