Jos riisuisin roolit, mitä jäisi jäljelle?

Roolit, meillä jokaisella on useita sellaisia. Mie olen äiti, asiakaspalvelija, työntekijä, team leader, vastuuhenkilö, avovaimo, ystävä, tuttu, tytär, sisko, tukihenkilö, bloggaaja, sukulainen, supertäti – listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Mutta tänään pysähdyin miettimään, että jos kaikki nämä elämän mukanaan tuomat roolit riisuttaisiin pois, mitä jäisi jäljelle?

roolit

Jäljelle jäisi henkisesti vereslihalla oleva tyttö, jonka salainen haave oli joskus tehdä uraa laulamalla, mutta tajusi olevansa siihen liian lahjaton. Joka silti salaisesti jokaisella solullaan kaipaa sitä tunnetta mikä lavalle astuessa tulee. Tyttö joka rakastaa muotia ja voi käyttää tuntikausia vain tutkiakseen trendejä ja piiloviestejä. Tyttö, jonka tunteet ovat vahvoja – meni ne sitten mihin suuntaan tahansa. Tyttö, joka rakastaa sisustaa ja joka voi katsoa tuntikausia telkkaria putkeen syöden samalla kilon karkkia. Se tyttö tykkää myös tanssia ja joskus ikävöi aikaa, kun kaikki yöt kului tanssilattialla. Se tyttö rakastaa kirjoja – tarinoita, jotka vievät mukanaan.

Mutta se tyttö on myös surullinen. Miksi? Koska se niin usein jää muiden roolien jalkoihin. Usein unohtuu, että tyttö on olemassa, nähdään vain ne roolit, jotka on rakennettu vuosien varrella. Mutta itse tyttöä ei päästetä valloilleen enää melkein koskaan – se vilahtaa välillä jonkun toisen roolin sivussa ja ilmaisee itseänsä niin ujosti, että harvoin sitä kukaan kuulee.

IMG_20130628_155006

Miulla on viesti sille tytölle:

Nyt pirunperkele sentään ota itteäsi niskasta kiinni. Siulla on kasa maailman tärkeimpiä rooleja, mutta sie et voi unohtaa, että sie oot sie. Sie oot tärkeä, arvokas, viisas ja rakas. Ja mikä tärkeintä – kaikki ne roolit mitä kannat, on rakennettu saman perustan päälle, etkä sie voi antaa sen perustan hajota. Muuten kaikki muukin hajoaa.

Ole saatana soikoon ylpeä siitä pienestä vereslihalla olevasta rauniosta, joka on ujo, hauras ja ärsyttävän epävarma. Jos sie et kanna ittees kunnialla, nii ei sitä kukaan muukaan tee.

6 thoughts on “Jos riisuisin roolit, mitä jäisi jäljelle?

  1. Hyvä teksti.. Nyt sit seuraavaksi ajatusleikki jatkuu sillä että mitä rooleja uskot lapsellasi olevan. Niitä on koska hän on on erilainen mummin seurassa.. Ja miun… Entä koulussa? Miten mikäkin rooli vaikuttaa hänen elämäänsä.. hänellä ei ole niin vahvoja rooleja vielä eli mitä rooleja tulet antamaan hänelle tulevaisuudessa? Hmmm. Ja sen kukkuraksi omalle kohdalleni mietin että miten kaikki muuttuisi jos ei olisi tekniikkaa. Ei viestin näpyttämistä, ei padin selausta tai edes telkkaria. Miten se vaikuttaisi rooleihini? Pummitädin rooli olisi aika paljon tyhjempi. Mutta läsnäolo olisi aika paljon parempi… Ja ja ja ja…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s