Kun kotona pelottaa

Rappukäytävässämme tapahtui aikaisemmin tällä viikolla – tilanne ajautui lopulta soittoon hätäkeskukseen. Olin pienen kanssa kahdestaan kotona tilanteen aikana. Jälkihoitona rohaisen pientä vieläkin. Kerron miten turvallista kotona on, eikä tilanne toistu. Eilen kuitenkin huomasin, että yritin viivytellä kotiin lähtemistä töistä. En halunnut lähteä kotiin, koska miuta pelotti. Miuta pelotti mennä kotiin ja nähdä mitä onko siellä jotain epänormaalia vastassa.

En koskaan ajatellut, että oma henkinen tasapainoni järkkyisi näin paljon tapahtuneesta. Olen työssäni kohdannut samantyyppisiä tilanteita ilman sen kummempia järkytyksiä. Olen saattanut jopa toimia sen suuremmin välittämättä omasta turvallisuudestani. Mutta kun tilanne tapahtui oman kotini vieressä, vielä niin että olin kahdestaan pienen kanssa kotona, tuli henkisiä vahinkoja. Ja jos henkinen tasapaino järkkyy aikuiselta, voi vaan kuvitella mitä 20 vuotta nuoremman pienen päässä tapahtuu. Kuinka häntä pelottaa.

Pelkotilat myös näkyy – meillä ei kävellä rappukäytävässä ellei pidetä kädestä kiinni. Kouluun saatetaan ja sieltä haetaan – varmistellaan paljon, ettei ”paha ihminen” varmasti enää tule takaisin. Pyydetään, että voitaisiinko muuttaa pois. Uskon vahvasti, että pelkotilat lähtevät, kunhan aika kuluu – varsinkin, jos tilanne ei toistu enää. Mutta tavallaan olen vihainen asiasta. Olen vihainen siitä, että oma lapseni joutui tähän tilanteeseen. Olen myös vihainen, että joillekin lapsille tämä on arkipäivää. Jokainen lapsi ansaitsee rauhallisen, turvallisen ja rakastavan kasvuympäristön. Ei mitään sekopäistä aggressiivista paskaa.

2 thoughts on “Kun kotona pelottaa

  1. Meidän entisessä talossa tapahtui kaikenlaista, riitelyä ja poliiseja. Kyllä se alkoi ahistaa ja olikin iso syy, miksi muutettiin pois. Toivottavasti teillä ei ole toistuvaa ja saatte olla kotona jatkossa hyvillä mielin!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s