Gâteau au yaourt, eli kavereiden kesken kakkakakku

Mie en leivo, enkä kyllä tee ruokaakaan – mies onneksi hoitaa tämmöiset kokkaushommat meidän taloudessa. Yleinen vitsi onkin, että keskustan raflat koki kovan kolauksen, kun mies alkoi huolehtimaan meidän ruuallisesta hyvinvoinnista. On kuitenkin olemassa kakku, jota kerran päätin kokeilla, kun luin kirjaa ”Kuinka kasvattaa bébé”. Gâteau au yaourt, eli jogurttikakku, on kaikessa makoisuudessaan hyvin yksinkertainen valmistaa.

Miksi se sitten on kavereiden kesken kakkakakku? Kirjaa lukiessani opin myös, että ranskalaiset lapset kiroavat käyttämällä fraasia caca budain, mikä tarkoittaa kakkamakkaraa. Kakkamakkara sopii hienosti pienen ja miun huumorintajuun, niinpä kakkamakkara muuttui kakkakakuksi, kun ensimmäinen koeversio vedettiin uunista ulos. Se nimittäin näytti järkyttävän kokoiselta muffinsilta. Ei hyvä. Silloin ajattelin, etten tee tätä kakkua enää ikinä (tai mitään muutakaan kakkua). Mutta koska en pidä luovuttamisesta – no hyvä on, koska pieni pyysi – niin myö kokeiltiin uudestaan. Tällä kertaa vähän eri vuualla ja pikku hiljaa kakku tuli uunista näyttäen kakulta eikä mutantilta.

 

IMG_20151226_213655

Niinpä tänä vuonna, kun mummi pyysi meidän perheeltä jälkiruokaa Joulupäivän aterialle, päädyttiin usean sattumuksen kautta kakkakakkuun. Myönnettäköön, että suurin sattumus oli se, että unohdin koko jälkiruuan. Näinpä päätin jakaa tämän uskomattoman herkullisen ja helpon kakun reseptin etiäpäin – mainittakoon, että parasta tässä on se, ettei tästä tulee jumalattomasti tiskiäkään!

Sie tarvitset:

  • 200 g Bulgarialaista tai Turkkilaista jogurttia – huom! älä heitä purkkia pois, koska tarvitset sitä muiden aineiden mittaamiseen.
  • 1 kananmuna
  • 1 purkillinen sokeria
  • 2 purkillista vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 purkillista öljyä

Nyt sekoitat vaan kaiken keskenään tasaiseksi mössöksi ja laitat kakun paistumaan 200 asteeseen. Paistamisessa menee mitä tahansa 15 – 90 minuutin sisällä – riippuu siitä minkälaiseen vuokaan sie oot kakun laittanut. Itse suosin vuokaa, jossa on keskellä reikä. Kun kakku on tullut uunista, niin anna sen seisoa muutama tunti ennen tarjoamista. Tarjoiluun suosittelen créme fraichea, mutta erinomaista se on ilmankin :)

 

Eipä muuta ku leipomaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s