Haaveista

Jokainen meistä haaveilee jostakin. Rahasta, vallasta, yksinkertaisemmasta elämästä, kunniasta, hetkestä rauhaa, rakkaudesta. Haaveet ovat tärkeitä – ne auttaa pääsemään eteenpäin elämässä. Ne pitää huolta, että jokaisella meistä on jotain mitä kohti kavuta. Että on jotain mitä ajatellessa voi rentoutua ja mahdollisesti karata hetkeksi todellisuutta.

Miulla ei oo hetkeen ollut suurta haavetta – monia päivittäin vaihtuvia löytyy sen isonkin edestä sitten. Joskus haaveilen, etten olisi saamaton. Joskus taas, että tavarat menisi itsestään paikalleen. Joskus haaveilen isommasta kodista ja paremmasta sisustuksesta, mutta sitten yleensä muistan, ettei tämä nykyinen kokokaan pysy hallinnassa. Viime aikoina olen huomannut kaipaavani kunnianhimoa. Unelmaa, jota tavoitella. Unelmaa, jota kohdin ponnistella – tunnetta, että kaikella on merkitys.

Kun pidetään kasassa perhettä, käy helposti niin, että vanhemmat unohtavat omat haaveensa. Tietysti vanhemmuuteen kuuluu asioista luopuminen tai vähintäänkin keventäminen, jotta ei mene tärkeysjärjestys aivan sekaisin, mutta missä vaiheessa tulee raja vastaan? Onko väärin haluta tulla luokitelluksi muuksikin kuin äidiksi tai isäksi? Onko väärin, jos kokee, ettei jokainen elämän osa-alue täyty pelkästään vanhemmuuden ilosta? Onko väärin haluta olla jotain muutakin merkityksellistä vanhemmuuden lisäksi?

Luovuin kerran unelmasta, haaveesta. Otin kauniin laatikon, vuorasin sen silkkipaperilla ja asetin haaveeni siihen kuin helmikirjaillun silkkimekon. Sitten laitoin kannen kiinni, vedin ympärille rautaketjut ja suljin sen munalukolla. Sitten kaivoin järjettömän kuopan ja hautasin laatikon. Nyt kaikkien näiden vuosien jälkeen mie tunnen kuinka se laatikko pyristelee ylös kuopastaan.

Olisi pitänyt polttaa se pirulainen. Kuolleet ei kumittele.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s