Siivoaminen

Ei ole mikään salaisuus, ettei meidän perhe pidä siivoamisesta. Ollaan siinä itse asiassa ihan järkyttävän huonoja – tavaroita jää helposti lojumaan johonkin ajatuksella ”laitan tän hetkeksi tähän ja palaan asiaan”… Ja siihen asiaan palataan sitten puolen vuoden päästä. Ollaan surkeita siisteydessä.

Jokaisella meistä on oma osansa tässä hallitsemattomassa kaaoksessa, joka sotkunakin tunnetaan. Mies sotkee keittiön, äiti jättää vaatteita lojumaan pitkin asuntoa ja noh – pieni ripottelee lelunsa jokaiseen mahdolliseen nurkkaan leikin pauloissa. Eikä tilannetta helpota se, että kukaan meistä ei pidä siivoamisesta. Ei kukaan – ja sitten kun se siivoaminen on tehty, niin paluu ”aikaan ennen raivokasta ja usein kiroilun säestämää siivoamista” tapahtuu nopeammin kuin silmien räpsäytys.

Joten tänään, noin kolme tuntia sen jälkeen kuin aloitin vaatehuoneen siivoamisprosessin (jota en muuten vieläkään ole lopettanut), tulin siihen tulokseen, että tähän on saatava muutos. On aika saada meidän perheestä siistimpi. Ja tällä kertaa otetaan järeämmät aseet käyttöön – kirjallinen sopimus. Sopimuksen mukaan meillä siivotaan tästä lähtien sunnuntaisin ja jokaisella on oma tehtävä, joka tulee hoitaa sen päivän aikana. Ei muttia.

IMG_20151104_201322

Tällä hetkellä kuitenkin vaatehuoneprojekti odottaa – parempi mennä hoitamaan se alta pois, että meidän sänkyyn mahtuu nukkumaan ensi yönä!

Psssst! Edit 10.11.2015 sunnuntai oli ja meni – ei siivottu..

2 thoughts on “Siivoaminen

  1. Hupsut! :D Koska perinteet on joskus jees, kannattaa ottaa käyttöön kolme kovaa: uhkailu, lahjonta ja kiristys. Toisin sanoen, teette uudestaan sopimuksen, jossa on lisäehdoissa mainittu jokaiselle henkilökohtaiset, suhteellisesti samanarvoiset, palkinnot ja sanktiot. Esim.: ”Jos Äiti ei siivoa ja pyykkää vaatteita sunnuntaina, joutuu hän kuukauden karkkilakkoon (i know!!) ja jos hän onnistuu hoitamaan tehtävänsä kunniallisesti x ajan (kuukausi tms), saa hän palkinnoksi ostaa itselleen uuden laukun (tai mieheltä lahjakortin hierontaan tai sen Totoron…).”

    Tai sitten vaan hyväksytte sen, ettei teillä oo jatkuvasti siistiä. :D Tai liitytte siivousrinkiin / palkkaatte siistijän. :D

    Tykkää

  2. Hahahahaha :D Ideathan on mahtavia, mutta meillä ei rankaise ja palkitse -systeemi toimii aikuisiin, kun kierretään ne aina yhteisymmärryksessä :D

    Tällä viikolla mie ja pieni ollaan kuitenkin hoidettu osuutemme… Mies varmaan imuroi sitten useampaan otteeseen tämän viikon aikana…

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s