Seitsemän.

Seitsemän vuotta ja reilut 15 tuntia sitten sain elämääni jotain aivan mahtavaa. Se oli jotain niin pientä, että pelkäsin sen menevän rikki. Se sai miut rakastamaan niin lujaa, että mie pelkäsin meneväni ite rikki. Se tuhisi ja nopeasti opin, että sellaiset 50 -luvun jazz&blues biisit on se juttu siihen nukahtamiseen.

Sitten me kasvettiin, opittiin kävelemään ja puhumaan. Kokeiltiin vähän kuinka tiukka se äitin ”ei” on, samalla kun äiti taas opetteli pidempiä hermoja. Tehtiin virheitä, puolin ja toisin – mutta koska toinen vasta opetteli elämää, niin suurimmalta tosin ne virheet tuli tältä puolelta. Mutta aina oli syli mihin kavuta, kun maailma näytti kieltään. Ja aina oli pieni, joka nostaa syliin, kun esteet näytti liian isoilta ylitettäviksi.

DSC_3817

Mutta kuten tapana on, aika katosi johonkin ja meillä alkoi koulu. Karu totuus iski päin äitin kasvoja: kohta ollaan jo niin isoja, ettei syli enää kelpaa. Kohta ollaan niin isoja, että vanhemmat on ihan tyhmiä eikä ne ikinä tajua mistään mitään. Sitä lohduttautuu ajatukseen, ettei sen hetki ole vielä. Vielä saa haleja helposti – vielä äiti on maailman paras ja kaunein.

Nämä seitsemän vuotta on olleet matka, jota en vaihtaisi mihinkään. Se matka ei ole ollut helppo, eikä todellakaan aina miellyttävä. Välillä se on pistänyt vituttamaan yli kaiken, mutta se on myös ollut matka täynnä sellaista rakkautta, iloa ja onnea mitä en ole koskaan aikaisemmin kokenut. Sen mutkille osuu toivonsäteitä, kivien alta löytyy rohkaisevia sanoja ja kun sitä kaikkein eniten tarvitsee, sille tielle osuu henkäys, joka kuiskuttelee siun korvaan lauseita rohkeudesta, voimasta ja päättäväisyydestä. Ja välillä siinä on täydellinen kivi, jolle voi istua itkemään.

En usko, että olisin saavuttanut mitään nykyisistä virstanmerkeistäni ilman jo 7 vuotiasta matkaseuraani. Hän on valanut miuhun uskoa, rohkeutta ja selviytymiskykyä, vaikka ei tiedä sitä tehneensä itsekään. Hän on koko elämäni, silloinkin kun olen typerä ja itsekäs.

Ilman häntä ei olisi miuta, ja ilman miuta ei olisi häntä.
Niin yksinkertaista se kai on.

n.DSC_3819

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s