Synttäripaniikki

myo2

Se tulee joka vuosi hiipien hiljaa nurkan takaa, kunnes eräänä päivänä se lävähtää kasvoille yhtä inhottavana kuin peiton alle työnnetty pakastevihannespussi. Synttärit. Nehän pitäisi suunnitella, tarjottavat hankkia, ihmiset kutsua ja mikä kauheinta – pitää siivota. Älkää käsittäkö väärin – mie pidän synttäreistä. Miusta on ihanaa juhlia miulle tärkeitä ihmisiä ja osoittaa yliampuvaa arvostusta sitä kohtaan, että he ovat onnistuneet pysymään elossa näinkin pitkään. Puhumattakaan siitä, kun on kyse omasta lapsesta – rehellisyyden nimissä siinä kyllä juhlitaan samalla myös sitä, että mie selvisin taas yhden vuoden pidemmälle äitinä. Mutta kuka ne synttärit oikein järjestää? (Tai kuka täällä oikein siivoaa?)

Meidän synttärit on tähän mennessä mennyt teemoittain. On ollut merirosvoprinsessaa, merenneitoa ja tänä vuonna edessä on karnevaalit. Ideoita riittäisi vaikka mihin, mutta toteutustaidot sitä vasten taas ei. Se stressaa. Olisi ihana tehdä meidän kodista ja pihasta (koska jos sää vaan sallii, niin pihallahan karnevaaleja vietetään) ihmemaa, johon kuuluu viirejä, ilmapalloja sekä erilaisia pelikojuja. Mutta sitten se pää lyö tyhjää ja hyvin isokokoinen ja pelottava mörkö hyppää suihkuverhon takaa ja saa paniikkia aikaiseksi. (Ja en nyt tarkoita miestä – se tietää, ettei vessassa saa hyppiä turvallisuussyistä.)

alluvalmistautuu

Viime vuosina apujoukkoina on ollut mahtavaakin mahtavampi Ystäväkaksikko, joista toisen firma suunnitteli ja järjesti vuosisadan partyja ja toinen on yksinkertaisesti luonnonlahjakkuus kaikessa mikä liittyy askarteluun ja koristeluun (ja leipomiseen ja ompeluun), mutta tänä vuonna en ole vielä tajunnut ottaa hattua kauniiseen käteen ja viinipulloa toiseen ja pyytää apua. Pitäisi varmaan skarpata – juhliin ei ole enää kuin 12 päivää.

Nyt se kammottavin aika, eli lähtölaskenta juhliin alkaa – jäljellä ei ole enää edes kahta viikkoa ja kaikki on vielä tekemättä. Perheelle varoituksen sana: embrace yourselves – the winter is coming!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s