Kengät

Kausi vaihtuu – aika kaivaa viime välikauden vermeitä kaapista ja tutkailla, että mitkä vielä mahtuu ja mitkä ei. Joka kerta sitä ollaan sormet ristissä, että viimeksi pakatut takit ja housut ovat edelleenkin sopivat, ettei vaan tarvitsisi aloittaa metsästystä taas alusta. Välikausivaatteiden ja -kenkien ostaminen on nimittäin miun henkilökohtainen inhokki. Se on turhauttavaa – kun viimeinkin löydän miuta sekä pientä miellyttävän (ja meidän budjetille sopivan) ratkaisun, on luultavasti koot jo puhki. Eikä se ole tietenkään kenenkään muun vika kuin meidän, ei tänäkään vuonna tajuttu aloittaa tarpeeksi ajoissa. Nyt neuvotteluihin pitää ottaa vielä mies mukaan, eikä se ole aina ihan samaa mieltä meidän kanssa. (Mie ja pieni laitetaan se miehuuden piikkiin, mutta todellisuudessa mies taitaa olla välillä ainoa järjen äänellä puhuva.)

Tänä syksynä ei ongelmaa onneksi ole vaatteissa – paitsi sitten talvivarustuksissa, pitäisi varmaan tajuta aloittaa niiden metsästäminen jo – mutta vieläkin hermojaraastavimmassa asiassa, eli kengissä. Kenkäreissu oli ennakkoon suunniteltu, oli bongattu, tehty sotasuunnitelma ja aloitettu lähtölaskenta… mikä sitten päättyi siihen, että äiti vaeltaa hermostuneena ympäri liikettä yksin, arpoo kokoja, analysoi kenkiä myyjän kanssa, välittää saamiaan tietoja ja neuvoja whatsappissa viestein ja kuvin anelemalla samalla mielipiteitä kotona olevalta tukijoukolta.

Miten tämä äidin oma henkilökohtainen tuska sitten päättyi? No mie raahasin kotiin kaksi täysin erilaista paria, joista toiset oli nahkaiset nilkkurit ja noh – toiset oli jotain muuta. Kummankin koko oli oikea ja kriittisin tuomari oli tyytyväinen – itse asiassa niin tyytyväinen, että nilkkurit olisi pitänyt saada jalkaan jo tänään. (Harmi vaan, että ulkoliikuntatunnilla on huomattavasti parempi kirmailla lenkkarit jalassa kuin nilkkurit.)

IMG_20150917_154632

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s